Tartışılan referanduma sayılı günler kala flaş adım! Garantör olabiliriz

Tartışmalı referanduma sayıl günler kala Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğludan flaş açıklama geldi. Çavuşoğlu, IKBY ile Irak arasında arabuluculuk yapabileceklerini ve hatta Erbilin haklarının korunması için de garantör olabileceklerini açıkladı.

Türkiyeden tartışmalı referanduma sayılı günler kala Barzaniye son bir teklif sundu. Al-Monitore röportaj veren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Eylülde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun, Irak Anayasasına aykırı olduğunu söyledi. Referandumdan rahatsız olduklarını tekrarlayan Çavuşoğlu, referandum sürecinin durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) rol oynayabileceğini belirtti.

BÜYÜK BİR HATA

Referandum kararını büyük bir hata olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, -Referandumun Kürt Bölgesinin çıkarına olmadığını ve bölgenin güvenliğine hizmet etmeyeceğinin altını çizdi.

GARANTÖR OLABİLİRİZ

Bağdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve IKBYnin adını vereceği diğer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz diye konuştu. Çavuşoğlu, bu konuda Ankaranın her türlü yardımı yapmaya açık olduğunu vurguladı.

EKONOMİK KRİZDE OLDUKLARI HATIRLATILDI

Çavuşoğlu ayrıca, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ekonomik krizde olduğunu ve Türk şirketlerine ödeme yapamadığını da hatırlattı.

IKBY SORUMLUSU İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan KBY Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Mustafa ile de görüşen Çavuşoğlu, Twitter hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Mesajlarımızı bir kez daha vurguladık ifadesini kullandı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir