Ekonomi Bakanı Zeybekci Türkiye G20 de bir numara olacak

Ekonomi Bakanı Zeybekci: 2017 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3. çeyreğinde dünyada bir numara olacaklarını belirterek, Dünyanın 20 büyük ülkesi olan G20de Türkiye bir numara olacak. dedi.

AA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılının Temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3. çeyreğinde dünyada bir numara olacağız. Dünyanın 20 büyük ülkesi olan G20de Türkiye bir numara olacak. Çini de Hindistanı da geçeceğiz. Yıl sonu itibarıyla da hedeflediğimiz yere ulaşacağız inşallah. Yüzde 6 ya da birazcık daha üzerinde bir büyüme rakamına ulaşacağız. dedi.

Zeybekci, Kütahya Belediyesi Hazer Dinar Kültür Merkezinde düzenlenen Ak Parti Kütahya 6. Olağan Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, geçen sene Türkiyenin 15 Temmuz ihanet girişimine rağmen dünyadaki en fazla büyüyen ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Bu senenin, Türkiyenin ve Türk ekonomisinin destanlar yılı olacağına işaret eden Zeybekci, Bundan haberiniz olsun. AK Partililer olarak da bu durumdan ne kadar gurur duyarsanız azdır. Şu anda dünyanın G20 üyesi ülkeler içindeki en hızlı büyüyen 3. ülkesiyiz. Sizin huzurunuzda size bir müjde vermek istiyorum. Bizim oğlan demişti dersiniz. 2017 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3. çeyreğinde dünyada bir numara olacağız. Dünyanın 20 büyük ülkesi olan G20de Türkiye bir numara olacak. Çini de Hindistanı da geçeceğiz. Yıl sonu itibarıyla da hedeflediğimiz yere ulaşacağız inşallah. Yüzde 6 ya da birazcık daha üzerinde bir büyüme rakamına ulaşacağız. diye konuştu.

Türkiye eski Türkiye değil

Zeybekci, ihracatta yazdıkları destanın temelini geçen sene 15 Temmuz işgal girişimi sırasında attıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

İhracat ve yatırım destekleri ve teşvikleriyle beraber 2017 yılı sonunda Türkiye olarak ihracatta tarihi zirveyi aşacağız. Geçen sene 142,3 miyar, bu sene 157,6 milyar doları aşacağız. Geçen sene biz bunu söylediğimiz zaman birileri dudak kıvırmıştı. Biz bu büyüme rakamlarını açıkladığımızda Dünya Bankası ve benzeri kuruluşlar, bunlar 7 tane. Yedisi birden Türkiyenin büyüme rakamlarıyla ilgili yüzde 2ler, yüzde 2,3ler. Hele hele IMF yüzde 1,5 dedi. IMF, Türkiyenin 2017deki büyüme rakamına yüzde 1,5 dedi. Sonra artırdı yüzde 2,5 yaptı. Geçenlerde bir kez daha artırdı yüzde 5 yaptı. Yüzde 5 büyüyecek olan bir ülkeyi yılbaşında yüzde 1,5 olarak gören bir IMFnin ben nesine güveneyim. Hangi rakamı doğru bunun?

Türkiyeyi yakalayamayacaklar. Çünkü Türkiye öyle bir ekonomik duruma geldi ki 1980 yılında Türkiyenin dış ticaret hacmi 4,5 milyar dolardı. Bu sene yıl sonu itibarıyla 450 milyar doları geçecek. Tam yüz kat. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye eskiden olduğu gibi yan gözle bakıldığında hizaya giren bir Türkiye değil. Bir zamanlar kural koyanların kurallarına uyan bir Türkiye değil. Birilerinin çizdiği çizginin dışına geçmeyen Türkiye değil. Şimdinin Türkiyesi artık ne diyor biliyor musunuz? Yeni bir dünya kurulacaksa, Türkiye o yeni dünyayı kuran ülkelerden oluruz diyor. Yeni bir Ortadoğu kurulacaksa o yeni Ortadoğuyu kuran ülkelerden olacak Türkiye. Değişti artık o eski günler.

Avrupanın 5. büyük ekonomisiyiz

Zeybekci, Türkiyenin artık kontrol edilebilir bir ülke olmadığını bildirerek, şunları kaydetti:

Satın alma gücü paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz. Avrupanın 5. büyük ekonomisiyiz. Tabii ki bizi istemeyecekler. Tabii ki ayağımıza çelme takmak isteyecekler. Tabii ki bizim eskiden olduğu gibi önlerinde el pençe divan duran bir ülke olmamızı isteyecekler. Tabii ki Türkiyeyi, ekonomisini istedikleri gibi yönetilebilmek isteyecekler.

Türkiyenin 2002deki ekonomisi neydi? O günkü ekonominin 100 liralık vergisinin 87 lirasını alıp gidiyorlardı. Şimdi dünyanın 13. büyük ekonomisi olan Türkiyenin 100 liralık vergisinin 87 lirasını almak için iştahlarından ağızlarının suyu akıyor. Onları Türkiyede bir daha asla ve asla egemen kılmayacağız. Türkiyede bundan sonra asla düzen tutamayacaklar. Karın ağrıları da bütün hastalıkları da bu. Onun için sağlam ve dik duracağız. Rehavete kapılmayacağız.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir