Ovit Tüneli nerede? Ovit Tüneli geçişleri

Arşiv kayıtlarına göre 1880 yılında Osmanlı Devletinin kalkınma döneminde yer alan Ovit projesi 137 yıl sonra hayata geçirildi. Ovit tünelinin nerede olduğu ve kaç km uzunluğunda olduğu da herkes tarafından merak ediliyor. Ovit tüneli nerede? Ovit tüneli açıldı mı?

1880 yılında Osmanlı Devletinin kalkınma döneminde yer alan Ovit projesi 137 yıl sonra hayata geçirildi. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi.

Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı. Ovit Dağı geçidinde yapımı tamamlanan 14. 3 kilometrelik Ovit Tüneli, Türkiyenin en uzun, dünyanın 3üncü uzun çift tüplü tüneli oldu. Ovit tüneli tam olarak Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağında. Tünelin giriş kotu 2054, çıkış kotu ise 2260 metre oldu. 412 milyon 366 bin liraya mal olan Ovit Tüneli ile Rize- Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre kısaldı ve 12 ay boyuna kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu. Ovit tüneli tam olarak Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağında.

OVİT TÜNELİNİN SON DURUMU

Ovit Dağı Geçidi hava şartlarından dolayı bölgeye yağan kar yağışı ile ulaşıma kapandı. Bölgede yolun ulaşıma kapanması ile birlikte aydınlatma ve mekanik aksamlarının yapımı süren Ovit Tüneli´nde tek tüpte ulaşım kontrollü olarak devam ediyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir