Düğün gününüzde yanınızda olması gerekenler!

Her genç kızın hayali olan düğün gibi güzel olaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülüp hazırlanılmaktadır. Kadınlar genellikle yaşayabileceği en ufak problemi bile düşünerek yanlarında bulundurduğu düğün günü çantası sayesinde rahatlamaktadır.

Düğün gününde yanınızda bulunduracağınız önemli eşyalarınızla birlikte içiniz rahat olabilir ve düğününüz için düşündüğünüz ayrıntıları kendiniz içinde düşünebilirsiniz.Böylelikle oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda anında müdahale edebilirsiniz. Düğün gününde genellikle stresli olan gelinler bu şekilde stresini en aza indirebilmektedir.Gelin olmak o kadarda kolay bir iş değil ne yazık ki. Bin bir emekle seçtiğiniz gelinlik, düğün yeri, fotoğrafçı ve kuaför gibi mekânlar arasında mekik dokurken sizinde yardımınıza koşan bir çantanızın olması gerekmektedir.

İlk yardım malzemeleri

Yanınızda bulundurmanı gereken en önemli malzemeler arasında yer alan ilk yardım malzemeleridir. Başınız ağrısını giderebilecek ilaçlar, küçük kazaları kapatmaya yarayan yara bantları ve midenizi rahatlatmaya yönelik olan nane şekerleri gibi birçok ürünü yanınızda bulundurarak kendinizi garanti altına alabilirsiniz. Böylelikle düğün gününüz boyunca oluşabilecek bir olumsuzluğun önüne geçebilirsiniz.

Makyaj malzemeleri

Gelinler genellikle saç ve makyaj işlerini sabahın erken saatlerinde yaptığı için akşama kadar dayanması biraz problem haline gelebilmektedir. Bu nedenle bunun önüne geçebilmeniz için yanınıza alacağınız makyaj malzemeleri güzel bir fikir olacaktır. Saçınızda oluşabilecek bir dağınıklığın önüne geçebilmek için ise saç tokalarınızı yanınızda bulundurabilirsiniz. Bunların yanı sıra deodorant, roll-on, diş ipi, kürdan ve cımbız gibi malzemelerinizi de çantanızda bulundurmanızda fayda vardır.

Yanınızda bulunması gereken diğer malzemeler

Gelinliğinizin üzerine içtiğiniz meyve suyunun döküldüğü anı düşünün. Eğer kendinize bir çanta hazırlayacaksınız içine tebeşir koyarak o alanı boyayabilirsiniz. Çorabınızda oluşabilecek bir kaçığın önüne geçmek için oje sürebilirsiniz. Oluşabilecek herhangi bir sökük için ise küçük dikiş setini yanınızda bulundurmalısınız. Kadınsal dönemlerimizde oluşabilecek herhangi bir regli tehlikesini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yanınızda mutlaka tampon ya da ped olmasına dikkat etmelisiniz. Saçınızı açık bir şekilde yaptırdıysanız olası bir bozulmanın önüne geçmek için tarak, saç düzleştiricisi ya da maşanızı da bu çantaya eklemenizde fayda vardır. Düğün günü sabahtan akşama kadar koşuşturma içinde olduğunuz için topuklu ayakkabınız yüzünden ayaklarınız şişebilir ve bu size acı verebilir. Bunun önüne geçebilmek için ise düz bir babet ya da spor ayakkabınızdan destek alabilirsiniz.

Yiyecek ve içecek malzemeleri

Sabahtan akşama kadar olan bu süreçte bazen kendinizi unutup ne bir yiyecek ne de bir içecek tüketmeyecek hale gelebilirsiniz. Açlığınızı hissettiğiniz onda çantanıza önceden koymuş olduğunuz bir şişe su ve hazırladığınız hafif bir sandviç bu özel gününüzde size destek olacaktır.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir