EBA girişi nasıl yapılır? EBA kursları ne zaman başlıyor?

Öğrenciler için derslere yardımcı kaynaklar sunan, çevrimiçi sosyal eğitim platformuna EBA denir. EBA ile öğrenciler ve öğretmenler paylaşımlarda bulunarak, diğer kullanıcıların da içeriklere ulaşmalarını sağlayabilirler. EBA girişi nasıl yapılır? EBA kurslarına ne zaman ve kimler başvuru yapabilir?

EBA; görseller, ses kayıtları, ders kitapları ve dergiler gibi çeşitli kategorilerde zengin içerikleri öğrenciler için sunar. Öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar, haberler bölümünde sergilenebilir. Öğretmenler, öğrencilerine çeşitli ödev ve alıştırmalar verebilir. Öğrenciler de takvime göre çalışmalarını tamamlayarak, gerekli zamanda öğretmenlerine teslim edebilirler.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
EBAYA NASIL GİRİLİR?
EBAya giriş için, eba.gov.tr internet sitesi kullanılır. Giriş seçenekleri; e-Okul bilgileri, EBAKOD, Mebbis bilgileri ile giriş ve açık öğretim bilgileri ile giriştir. Giriş yapılmadan sadece kısıtlı içeriğe ulaşılabilir. EBA kurslarına da belirlenen tarihlerde, şifre ile sistem üzerinden başvuru yapılarak katılım sağlanabilir.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

EBA kurslarına; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler ile mezun olacak öğrenciler başvuru işlemi yapabilir. Örgün öğretim öğrencileri, e-Kurs şifrelerini okullarından temin ederek başvurularını yapabilirler. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitim merkezinden şifre alarak EBA kursuna başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri ise okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezine giderek şifre alabilir. Şifre ile de kurs başvurularını gerçekleştirebilirler.

EBA MODÜLLERİ

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bunlar; kitap, haber, yarışma, ses, doküman ve videodur. Kitap modülünde; öğrencilerin dersleri için yardımcı olabilecek kitapların e-Kitap ve PDF halleri bulunur. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrencilerin yaptıkları farklı çalışmalar, kontrolden geçirilerek yayınlanır. Dergi modülünde; öğrencinin ilgisini çekebilecek nitelikte eğitim, bilim ve kültür dergileri bulunur. Video modülünde ise; belgesel, mesleki eğitim, rehberlik ve kişisel gelişim videoları yer alır.

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem EBA kursları, 14 Ocakta sona erecek. Birinci dönemin ardından ikinci dönem kursları 3 Mart 2018, yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak. Yeni dönem EBA kurs başvuruları;
– İkinci dönem başvuruları 7-18 Şubat 2018 tarihleri arasında
– Yaz dönemi kursları da 18-24 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılabilecek.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir