95 yıllık dergiyi satın aldı, 300 kişiyi kovuyor

1923 ten bu yana yayınlanan Time Dergisini satın alan Meredith Corp, 300e yakın çalışanı işten çıkaracak.

Kasım 2017de , People, Sports Illustrated ve Fortune dergilerinin sahibi Time Inc.i 1,8 milyar dolara satın alan ABDli medya şirketi Meredith Corp., 200 ila 300 kişiyi işten çıkaracak.

The Wall Street Journalın (WSJ) haberine göre tenkisatın nedeni, Timeın satın alınmasından sonra benzer pozisyonların çakışması. Bu nedenle işten çıkarmalar en çok Time çalışanları etkileyecek.

Gelecek iki yol içerisinde 500 milyon dolarlık maliyet kısıtlamasına da gitmeyi planlayan Meredith Corp., yakın zamanda da yeni satış stratejisini açıklayacak. Dergilerde reklamcılara daha geniş alan verilmesi ve dijital teklifler bu stratejinin ana çerçevesini oluşturacak.

KOCH KARDEŞLER DESTEKLİYOR

ABDnin 44ncü Başkanı Barack Obamanın sunduğu sağlık reformu Obamacaree karşı çıkan ve kimyadan petrole, finanstan sağlığa kadar birçok alanda iş yapan Charles ve David Koch kardeşler, Meredithin finansörleri arasında.

Meredithe 650 milyon dolarlık hisse veren Koch kardeşlerin şu anda Timeda da hissesi bulunuyor.

İlk sayısını 3 Mart 1923te basan Time Dergisi, ekimde yaptığı açıklamada haftalık tirajını 3 milyon adetten 2 milyona düşüreceğini duyurmuştu.

BusinessHT

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir