Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Mimar Muslihuddin kimdir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi’ne bir ünlü oyuncu daha katıldı! Kanal D’nin yeni dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi’ne Mimar Muslihuddin rolüyle usta bir isim katıldı. Usta oyuncu Altan Erkekli, Mimar Muslihuddin rolü ile Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde!

Geçtiğimiz hafta Kanal D ekranında izleyicisi ile buluşan Mehmed Bir Cihan Fatihi’ne usta isim dahil oldu.

Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde yer aldığı dizide, usta oyuncu Altan Erkekli bu salı ekrana gelecek ikinci bölüm ile seyirci karşısına çıkacak. Osmanlı’nın en büyük mimarlarından biri olan Muslihuddin, İslam aleminin en büyük hükümdarı Sultan Mehmed Han’ın Konstantiniyye fethi sürecinde her daim yanında olacaktır.

Adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir padişahın zafere giden yol üzerinde yaşadıklarının anlatıldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi, Salı akşamı saat 20.00’de yeni bölümü ile Kanal D’de.

Şehzade Mehmed, babası Murad Han’ın vefatından sonra tahta çıkmak üzere Manisa’dan, Edirne’ye yola çıkar. Tahtın bir diğer adayı olan Şehzade Orhan ise bu sırada Konstantiniyye’dedir. İmparator Konstantinos, Şehzade Orhan’ı Osmanlı’nın başına geçirmek ister ve Edirne’ye gönderme kararı alır. Edirne’de onları bekleyen Çandarlı Halil Paşa’nın taht mücadelesinde kimi destekleyeceği Osmanlı’da yeni bir dönemin başlamasına yol açacaktır.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir