Türkiye 2-1 İran hazırlık maçında mağlup etti

Türkiye, hazırlık maçında konuk ettiği İranı Cenk Tosunun golleriyle 2-1 mağlup etti. İstanbulda Cenk Tosunun gecesi

A Milli Takım, hazırlık maçında karşılaştığı İranı 2-1lik skorla yendi. Cenk Tosun iki gol atarken, Ömer Bayram duraklama dakikalarında topu kale çizgisinde elle kestiği için kırmızı kart gördü.

Teknik Direktör Mircea Lucescu takımını Serkan Kırıntılı, Şener Özbayraklı, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı ve Cenk Tosun ilk 11iyle sahaya sürdü.

Maça oldukça baskılı başlayan Türkiye, özellikle Cenk Tosun, Cengiz Ünder ve Emre Akbaba ile rakip savunmayı zorladı. Ön alan baskısıyla rakibi yarı sahadan çıkarmayan milliler, golü de erken buldular.

Sağ kanatta aldığı topla ceza sahasına giren Cenk, 6. dakikada attığı şık golle Milli Takımı 1-0 öne geçirdi.

İran ilk yarının son anlarında tehlikeli hücumlar yaratsa da kalecimiz Volkan Babacanı geçemedi.

İkinci yarının hemen başında bir kez daha Cenk Tosun sahne aldı. 50. dakikada harika bir plase ile takımımızı 2-0lık üstünlüğe taşıdı.

Maçın duraklama anlarında gelişen İran atağında Ömer Bayram topu kale çizgisinde elle kesince konuk ekip penaltı kazandı ve Ömer direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıda topu ağlara yollayan Dejagah skoru tayin etti: 2-1

İranlı taraftarlardan yoğun ilgi
Türkiye ile İran arasında 44 yıl sonra oynanan karşılaşmaya İranlı futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadındaki mücadelede tribünlere gelen taraftarların büyük bölümünü İranlı futbolseverler oluşturdu.

Cengiz Ünder 366 gün sonra Başakşehirde
Geçen sezon başında Medipol Başakşehirden İtalyan ekibi Romaya transfer olan Cengiz Ünder, 366 gün sonra Başakşehirde bir resmi maça çıktı.

Medipol Başakşehir ile 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadındaki son resmi maçına 27 Mayıs 2017de Adanaspor karşısında çıkan Cengiz, 1 yıl sonra eski evine döndü.

Milli takım 2,5 yıl sonra İstanbulda
A Milli Futbol Takımı, İran karşılaşması ile yaklaşık 2,5 yıl sonra İstanbulda bir maça çıktı.

İstanbuldaki son karşılaşmasını 17 Kasım 2015te 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadında oynayan ay-yıldızlı ekip, Türkiyedeki son 11 maçının 7sini Antalya, 3ünü Eskişehir, birini de Konyada yapmıştı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir