Bilgin Enerji OMV den Samsun Elektrik Üretimi satın aldı

Bilgin Enerji, Viyana merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV den Samsun Elektrik Üretimi satın aldı.

Bilgin Enerji, Viyana merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMVden, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi satın almak için anlaşmaya vardı. Anlaşma Türkiye Rekabet Kurumu ve ilgili diğer kurumların onayından sonra devreye girecek. Satış sürecinin en geç 2018in 4. çeyreğine kadar tamamlanması bekleniyor.

OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, Samsunda inşa ettiği 896.69 MWm / 886.92 MWe lisans kapasitesine sahip doğal gaz kombine çevrim santralini 2013te işletmeye almıştı.

Bilgin Enerji İcra Kurulu Başkanı Tolga Bilgin Türkiyenin en esnek ve verimli doğal gaz santrallerinden birine sahip bu şirketin satın alınması ile birlikte kurulu gücümüzü 1760 MWa çıkartarak pazar payımızı artırmayı ve yenilenebilir enerji üretim portföyümüzü daha dengeli ve esnek bir hale getirmeyi planlıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin gücüne ve geleceğine olan inancımız satın alma kararımızda etkili oldu dedi.

Öte yandan OMV tarafından yapılan açıklamada ise Türkiyedeki enerji satış ve ticareti faaliyetlerimizi devam ettireceğiz denildi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir