MTV 2.taksit ödemelerinde son gün ne zaman?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2. taksit ödemeleri başladı! Her yıl düzenli olarak Ocak ve Temmuz aylarında ödenen MTV vergisi 2. taksit ödemeleri bu ayın sonuna kadar alınacak. Peki MTV 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır? İşte vatandaşların merakla araştırdığı MTV taksit ödeme bilgileri.

Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödemeleri bu ay içerisinde gerçekleştiriliyor. İlk taksidi Ocak ayından alınan Motorlu Taşıtlar Vergisinin 2. taksidi 1-31 Temmuz tarihleri arasında online veya Vergi Dairesi veznelerinden ödenebilecek.

MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ocak ayında yapılacak ilk taksit ödemesi, 31 Ocakta sona erdi. MTVnin ikinci taksit ödemesi ise 1-31 Temmuz tarihinde yapılacak.

BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTVyi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.trde yer alan Borç Sorgulama ve Ödeme bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

ONLİNE MTV VERGİ ÖDEME NASIL?

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecek. Söz konusu ödeme ayrıca GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve banka şubeleriyle ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir