Dudak kanseri belirtileri nelerdir?

Dudak kanseri belirtileri merakla araştırılıyor. Dudak dokularındaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ile başlayan dudak kanseri belirtileri nelerdir? Peki dudak kanseri tedavisi nasıl olur?

Dudaktaki hangi değişiklikler risk oluşturur? Dudak kanseri konuşmaya engel oluyor mu? Dudak kanserinin oluşumundaki en büyük etkenler nelerdir? İşte dudak kanseri hakkında merak edilen bilgiler…

Dudak Kanserinin Erken Teşhisi

Dudak kanserinde erken teşhis, her kanser türünde olduğu gibi çok önemlidir. Erken teşhis sayesinde dudak kanseri, oluştuğu anda tedavi edilebilmektedir.

Fakat dudak kanserinin yapısı ve gelişimi genellikle ağzın arka tarafında, dilin derin kısmında ve üzerinde meydana gelir. Bu yüzden erken teşhis edilmesinin yüzdesi çok düşüktür. Erken tedavisi genellikle şans eseri ortaya çıkması sonucunda mümkündür.

Dudak Kanseri Belirtileri

Dudak kanseri, ortaya çıktığında belli başlı bir takım belirtileri kendini gösterir. Genellikle her hastalık gibi birden çok belirtisi olan dudak kanserinin belirtileri aşağıda verilmiştir:

Ağzın içinde ya da üzerinde hiç kaybolmayan yara, lejyon, ülser ya da kabarcık şeklinde dokular belirmesi.

Dudakların üzerinde kırmızı ya da beyaz kısımlar ortaya çıkması

Dudaklarda acı ve kanama görülmesi

Çenede şişkinlik hissiyatı.

Gibi belirtilerdir. Bu belirtilerden birkaçı aynı anda görülüyorsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız elzemdir.

Dudak Kanserinin Risk Faktörleri

Tüm kanser türlerinin temel mantığı; vücutta meydana geldiği yerde kontrolsüz hücre bölünmesi ile ortaya çıkar. Bu kontrolsüz hücre bölünmesi istisnalar olsa da, genellikle uzun zaman dilimi sonucunda ortaya çıkar. Bu açıdan dudak kanseri türünün en önemli risk grubu ve risk faktörü, hastaların yaşıdır.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir