Gırtlak kanserinin belirtileri nelerdir?

Daha çok sigara içen erkeklerde görüldüğü bilinen gırtlak kanserinin nedenleri merak ediliyor. Gırtlak kanserinin belirtilerinin neler olduğu ve tedavisinin nasıl yapıldığı bilgisini haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Gırtlak kanserinin nedenleri arasında sigara içmek, alkol tüketmek, bir takım kimyasallara maruz kalmak gibi durumlar vardır. Gırtlak kanseri belirtilerinin dikkate alınarak hızlı bir şekilde tedavi aşamasına geçilmesi son derece önemlidir.

GIRTLAK KANSERİ BELİRTİLERİ

-Ses kısıklığı
-Yutkunma zorluğu ve yutkunurken ağrı,
-Gırtlak bölgesinde şişlik,
-İnatçı öksürük,
-Geçmeyen boğaz ağrısı,
-Nefes kokusu,
-Kulak ağrısı,
-Nefes darlığı,
-Nefes alıp verirken hırıltı çıkarma,
-Nedeni belirlenemeyen kilo kaybı,
-Halsizlik ve aşırı yorgunluk.

GIRTLAK KANSERİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Erken teşhisin son derece önemli olduğu gırtlak kanserinde muayene sonrası gerekli tedaviler uygulanıyor.

Radyasyon tedavisi erken evre kanserlerde başarılı. Avantajları arasında, hastanın ameliyat olmasına gerek kalmaması, herhangi bir doku çıkarılmaması ve ses kalitesinin bozulmaması geliyor. Dezavantajı ise sadece bir defa uygulanabilmesinden kaynaklanıyor. Dokularda radyasyon birikmesi nedeniyle bir defadan fazla verilirse normal dokular da ölüyor.

Laser cerrahisinde, boyunda delik açılmasına gerek kalmadan ağız içinden girilerek kanserli dokular çıkarılıyor. Dışarıdan bakıldığında hastanın boynunda bir delik olmuyor. Ancak ses kalitesi bazı hastalarda olumsuz etkilenebiliyor. Bazen de ses kalitesi geçici bir süre bozuluyor bir süre sonra düzelebiliyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir