Sohbet Yolu İle İletişim Nasıl Kurulur?

Sohbet Nedir

Sohbet, aslında bir söyleyişi tarzıdır. Ünlü isimlerin belirli mekanlara gelerek, gerçekleştirdiği konuşmalardır. Yazarlar, dizi oyuncuların, iş adamalarının belirli mekanlara gelerek, kendi hayatlarından, yaptıkları işlerden, başarıya nasıl ulaştıklarını anlatarak ve örnekler vererek yaptıkları konuşmalardır. Bu konuşmaların içerisinde dinleyicilerden soru sormalarını beklerler ve sorulan sorulara uygun cevaplar vererek sohbet devam eder. Tabi sadece ünlü kişiler sohbet etmezler. Kahvelerde oturanlar, evlerinin önünde oturan yaşlı teyzelerde sohbet ederler. Sohbet ile iletişim birbirlerine yakın olsalar da kelime anlamları bakımından biraz farklılıklar gösterirler.

İletişim Nedir

İletişim, iki birey tarafından yapılan alıcı, kanal ve iletisi olan konuşma biçimidir. İletişim kurarken karşı tarafın ilgisini çekecek ya da onun bilgi dağarcığını geliştirecek cümleler kurmak iletişimde ilgiyi artırır. İletişimde ilgiyi artırmak yani etkili iletişim kurmak karşı tarafın can kulağıyla dinlemesini artırır. Bunun için dinleyicinin ilgisini çekecek konuların seçilmesidir. İlgisini çeken bir konuşma yapıldığında ‘bak senin ilgini çekiyorum’ edası verilmelidir.

Sohbet Yolu İle İletişim Nasıl Kurulur

Sohbet yolu ile iletişim kurulması, aslında ayrılan bir çiftin arasını düzeltmek isteyen arkadaşı gibi birçok örnekle kurulur. Ayrılan çiftin arasını yapmak isteyen arkadaşları, ilk önce ilgilerini çeker daha sonra bilgiler verir. Sohbetin içinde bilgiler olur, iletişimin içinde de bilgiler olur. Bu ayrılan çiftin arasını düzeltmek isteyenler. İlk önce ayrılanların ne halde olduğu hakkında bilgiler verir ve daha sonra ayrılanları bir araya getirir. Bir araya getirilen çift ilk konuşmazlar. Daha sonra yanındaki arkadaşlar bir sohbet konusu belirleyip onlarında ilgilerini çekerek sohbete dahil olmalarını sağlarlar. Böylece kendi aralarında iletişimde kurulmuş olur. Kim belki de tekrar barışırlar. Böylece sohbet yolu ile iletişimde kurulmuş olur. İlk önce sohbet konusu belirlenir daha sonra insanların ilgisini çekerek iletişim kurulur.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir