Sanal Ortamda Nasıl Sohbet Edilir?

Birçok insan sohbet etme konusunda sıkıntılar yaşar. Bu sohbet ister yüz yüze olsun isterse sanal bir sohbet olsun. Sohbet ederken kişi rahat olmalı ve kendini kasmamalıdır. Sohbet ettiğiniz kişi ya da kişiler düşüncelerinizi söylediğiniz için sizi yadırgamayacaktır. Bu sebeple strese girmenize gerek yoktur. Derin bir nefes alın ve düşüncelerinizi karşınızdakine rahatça anlatın.

Sanal Ortamda Nasıl Sohbet Edilir?

Değişen çok bir şey olmayacaktır, sadece konuştuğunuz kişi karşınızda olmayacaktır. Yazışarak veya mikrofon eşliğinde yine sesli bir şekilde sohbet edeceksiniz. Kendinizi burada da hiç kasmanıza gerek yok. Saygı kuralları çerçevesinde özgürce sohbet edebilirsiniz. Size herhangi bir yasak koyan kimse olmayacaktır. Konuşmaya başladığınız zaman devamı mutlaka gelecektir. Arada bazen konuşma tıkanabilir, bu gibi durumlarda konuşma taraflarından birinin yeni bir konu açması bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

Sanal Ortamda Sohbet Ederken Yapılmaması Gereken Şeyler

Öncelikle saygı çerçevesinde çıkılmamalı ve sohbet sırasında karşı tarafın üstüne gidilmemelidir. Bu konuşmanın zarar görmesine hatta sona ermesine sebep olabilir. Ayrıca sohbet esnasında utanmamalısınız. Utanmanız düşüncelerinizi açıklayamamanıza, derdinizi anlatamamanıza ve yanlış anlaşılamamanıza sebep olabilir. Sohbet esnasında konuşmak kadar dinlemek de önemlidir. İyi bir dinleyici olmalı ve karşınızdaki kişinin sözlerine değer verdiğinizi ona hissettirmelisiniz. Eğer kurduğunuz sohbet kameralı veya yüz yüzeyse yani birbirinizin yüzünü görebiliyorsanız göz teması kurmaktan da kaçınmayın. Göz teması kurmak utanılacak bir şey değil, karşınızdaki kişiye onu dinlediğinizi gösteren, olumlu bir harekettir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir