Manchester United galibiyeti kaçırdı

United, Chelseayi Stamford Bridgede devirmeye çok yaklaştı. Altı senelik hasretin bitmesini engelleyen gol, 90+6. dakikada Ross Barkleyden geldi.

Premier Lig, milli aranın ardından Chelsea – Manchester United maçıyla sahne aldı. Jose Mourinho, birçok başarı elde ettiği Stamford Bridge Manchester United menajeri olarak konuk oldu.

Sarri yönetiminde sezona harika bir başlangıç yapan Chelsea, Manchester United maçına da süratli girdi. Baskılı başlayan Chelsea, 21. dakikada bir duran top organizasyonunda Alman stoperi Rüdiger ile 1-0 öne geçti.

Manchester United bu golün şokunu uzun süre atlatamazken Chelsea, ilk yarı boyunca oyunu domine etti ve rakibini adeta köşeye kıstırdı. Girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Chelsea ikinci golü bulamadı ve ilk yarı 1-0lık sonuçla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı, bambaşka bir hikayeye sahne oldu. İlk yarıda yüksek tempoyla oynayan Chelsea, ikinci yarının başında ritmini bir nebze düşürürken Manchester United, rakibini beklemediği bir anda avladı. Dakikalar 54ü gösterdiğinde Fransız yıldız Martial, skoru 1-1e getiren golü kaydetti.

Mücadele 1-1e geldikten sonra iki takım da daha kontrollü oynamaya başladı. Zaman zaman iki ekibin de fırsatlar bulduğu maçta son sözü söyleyen Manchester United oldu. İlk golün de sahibi olan Anthony Martial, 73. dakikada skoru 2-1e getirdi.

Uzun süre 2-1lik skoru koruyan Manchester United, duraklamalarda kalesini kapatamadı. 6 dakika uzatma verilen maçın 90+6. dakikasında Chelsea, bir duran top organizasyonunda Ross Barkley ile golü buldu ve maç 2-2ye geldi.

Bu gol, maçın sonucunu tayin etti ve Adada dev maç, adı kadar büyük bir hikayeye sahne aldı. 2-2lik sonuçla birlikte iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Manchester United 14 puana yükselirken Chelsea ise 21 puana ulaştı. Premier Ligde ilk 8 haftada yenilgi yüzü görmeyen Maviler, ligdeki ilk mağlubiyetini eski hocasından tatmak üzereydi ancak Barkley izin vermedi. Chelsea, yenilmezlik unvanını koruyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir