Diriliş Ertuğrul 123. bölüm fragmanı Ertuğrul Devletimizi kuracağız

Diriliş Ertuğrul 123. yeni bölümden ikinci fragman yayınlandı. TRT 1in büyük ilgiyle takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde Ertuğruldan Devletimizi kuracağız! haykırışı izleyenleri gururlandırdı. İşte Diriliş Ertuğrul 123. yeni bölümden heyecan dolu dakikalar.

Çarşamba akşamları izleyicisini ekrana kilitleyen Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde heyecan dorukta. Diriliş Ertuğrul 123. yeni bölümüyle Çarşamba akşamı 20.00de TRT 1de.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Ertuğrul Beyin öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüte yerleşeli on yıl olmuş; geçen bu on yıllık sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşında Moğollara yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğütü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.

Ertuğrulun Söğütteki gücü, Moğolları rahatsız eder. Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrulun gücünü kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğütte vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir. Ayrıca bu obaya Söğütte yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüte gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir. Bundan sonra Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir.

Diğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğütün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğütü Ertuğrulun elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Beyin en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğütün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Beyin gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrula saldırmaya başlar.

Bir tarafta devletin tahakküm altında olması, bir tarafta Moğol baskıları, bir tarafta da bunları fırsat bilen gizli örgütün Söğütü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrulu büyük bir kıskacın içine sokacaktır.

Ertuğrul, tüm bu çetin şartlar altında obasını ve evlatlarını bu tehlikelerden koruyabilecek midir?

Bu büyük cenderede Ertuğrulun en büyük destekçileri kimler olacaktır?
Devletin tahakküm altına girmesi ve gücünü kaybetmiş olması, Ertuğrulu hangi gayeye yönlendirecektir?

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir