Aleyna Tilki kimdir? Aleyna Tilki kaç yaşında?

Aleyna Tilki kimdir? Başarılı şarkıları ve güzel sesiyle bilinen Aleyna Tilki, bu akşam Eser Yenenler Showa konuk olacak. Samimi açıklamalarda bulunacak olan Aleyna Tilki izleyenleri şaşırtacak. İşte Aleyna Tilki hakkında merak edilen bilgiler.

Eser Yenenler Showun konuklarından biri olan Aleyna Tilki kaç yaşında? Küçük yaşta büyük başarılara imza atması Aleyna Tilki kimdir sorusunun artmasını sağladı. İlk olarak Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmasıyla dikkatleri üzerine toplayan Aleyna Tilki şimdilerde büyük hayran kitlesine sahip.

ALEYNA TİLKİ KİMDİR?

Aleyna Tilki (d. 28 Mart 2000, Konya), Türk şarkıcı. Ağustos 2016da Cevapsız Çınlamasingleı ile Türkiyede ses getiren bir çıkış yakalayarak tanındı.

Hayatı ve kariyeri

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000de Of, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olarak Konyada dünyaya geldi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. Ağustos 2016da Türk besteci ve aranjör Emrah Karadumanın Cevapsız Çınlama adlı singleında vokal olarak yer aldı. Singleın YouTubeda yayınlanan klibi 2016da Türkiyede en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 300 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesinde 2 numaraya kadar yükseldi. Tilki, Temmuz 2017de ilk solo singleı Sen Olsan Bariyi yayımladı ve Türkiyede aynı listede 1 numara oldu.

Çıkışının ilk aylarında içkili mekânlarda sahne alması, reşit olmadığı gerekçesiyle 65. Türkiye Hükûmetinin tepkisini çekti. Kasım 2016da Diyarbakırdaki bir konseri sırasında mekâna iki el yapımı ses bombası atıldı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir