Emniyet Müdürü Polisleri Uyardı

Emniyet Müdürü Özdemir polisleri ilginç bir şekilde uyardı, ne kimseden borç al, ne kimseye borç ver…

Ankara’da çok sayıda polisin kart borcu ve kefil olmaları nedeniyle icralık olması üzerine, Emniyet Müdürü Özdemir Shakespeare’den alıntıyla polisleri borç için uyardı Ünlü İngiliz edebiyatçının, “Ne kimseden borç al, ne kimseye borç ver” sözünü anımsatan Özdemir, borcu yüzünden meslekten atılan memuru da örnek verdi.

Kredi kartı ve kefillik nedeniyle bazı polislerin icralık olması üzerine Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’den “Shakespeare”li uyarı geldi. Özdemir, Shakespeare’in “Ne kimseden borç al. Ne kimseye borç ver. Çünkü ödünç para veren çok kere hem parasından olur hem de dostlarından” sözlerini alıntı yaptı.

POLİSLİKTEN ATILDI

Emniyet Müdürü Özdelir, genelgesinde ismini vermeden emniyette görevli bir polis memurunun konuyla ilgili başına gelenleri anlattı. Buna göre; memur, çocuk sahibi olamayınca eşiyle birlikte tedavi kararı aldı. Süreç içinde ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşadı. Kötü olan ekonomik durumuna kardeşinin hastalığı da eklendi. Borçlu olduğu halde kardeşini tedavi ettirmek için kredi çekti. Ödeyemeyince krediyi başka bir kredi ile kapamaya çalıştı. Bu arada harcamalarını kısıtlamak yerine temel ihtiyacı olmayan ürünlere bile harcamalar yaptı.

GENELGE YAYINLADI

Polis memurunun hakkında açılan soruşturmada borçlanıp ödememeyi alışkanlık haline getirdiği gerekçesiyle 100 ay kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildi. 18 ayrı icra takibinde toplam 120 bin lira borcunun olduğu görüldü. Dava sonucunda borçlanırken mesleğini ve taşıdığı üniformanın güvenirliğini, itibar ve nüfuzunu endi çıkarları doğrultusunda kullandığı gerekçesiyle meslekten çıkarma cezası aldı. Emniyet Müdürlüğü personelinin birçoğunun harcamalarını kredi kartı kullanarak borçla gerçekleştirdiğine ve kefillik yüzünden icralık durumlarıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Özdemir, ihraç olan polisin durumuna düşmemeleri için personeline bazı önerilerde bulundu.

‘TEK KREDİ KARTINIZ OLSUN’

Yanlış kullanımların, dikkatsizlik, borçlanma ve kefilliğin aile bütçesinde telafisi güç zararlar açabileceğine işaret eden Özdemir “Aile bütçesinin hazırlanması, gelir gider dengesinin oluşturulması gerekir. Yani her ay aile bireylerinin kazancı ve harcamaları hesaplanıp ona göre bütçe oluşturulmalıdır” dedi. Özdemir, “Yalnızca bir kredi kartı edinin” dedi ve polislerin faiz batağına düşmemeleri için “Yalnızca asgari ödeme tutarını ödediğinizde, borcunuzun üzerinde faiz işleyeceğini, borcunuzun katlanarak artacağını ve ödeme güçlüğü yaşayabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Tüketim toplumunun çarkları arasında erimeyin. Unutmayın! En iyi dostunuz kontrolü kaybettiğinizde en kötü düşmanınız olabilir” uyarılarında bulundu…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir