Honda, tam elektrikli modeli Fit (Jazz) EV Concepti sergiledi

Elektrikli otomobil denildiğinde Toyota ile ilk akla gelen markalardan biri olan Honda, hybrid otomobillerden sonra şimdi de tam elektrikli bir model geliştiriyor.Honda’nın hybrid modellerinde yaşadığı bazı sıkıntılardan sonra gelecek modellerinde NiMH yerine Li-ion batarya kullanacağını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Japon otomobil devi bu haberin üzerinden çok geçmeden yeni tam elektrikli modeli Fit EV Concept’i Çarşamba günü başlayan Los Angeles Auto Show’da tanıttı.

Amerika ve Japonya’da Fit olarak tanınan ancak Avrupa ve diğer marketlerde Jazz ismiyle satılan B sınıfı otomobilin tam elektrikli versiyonu, 2012 yılında ilk önce Amerika ve Japonya’da satışa çıkarılacak. Konsept modelde Honda’nın çok uzun zamandır kullandığı NiMH bataryalardan vazgeçilip, çok daha efektif olduğu görülen Li-ion bataryalar kullanılmış. Yeni bataryalar 120 voltluk gerilimle 12 saatte şarj olabilirken, bu süre 240 voltluk gerilimde 6 saatin altına iniyor.

Honda, Fit EV modelinin maksimum olarak 145 kilomere/saat hıza çıkabildiğini ve bataryaları tam doluyken ekonomik modda 160 kilometreye kadar yol alabildiğini açıkladı. Otomobilin Econ, Normal ve Sport olmak üzere 3 sürüş modu bulunuyor. Econ moddayken tek şarjla Normal moda göre %17, Sport moda göre ise %25 daha fazla yol alınabiliyor. Ayrıca Honda Fit EV Sport modundayken, elektrikli motoru,2.0 litre benzinli bir motorun sahip olduğu performans değerlerine de ulaşabiliyor

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir