Vekil Ebe/ Hemşireler İzin İstiyor

Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan vekil-ebe ve hemşirelerin yıllık izin ve diğer izin haklarından yararlanabilmesi için kampanya başlatıldı.

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan vekil-ebe ve hemşirelerin yıllık izin ve diğer izin haklarından yararlanmak istediğini belirterek, hiçbir izin hakkı bulunmayan vekil ebe-hemşirelere izin haklarının tanınması için bir dilekçe kampanyası başlattı. Sendika tarafından hazırlanan dilekçeler vekil ebe-hemşireler tarafından kurumlarına verilerek izin talep edilecek.

Hazırlanan dilekçelerde vekil ebe ve hemşire olarak kamuda görev yapmalarına rağmen, bu personelin diğer kamu çalışanlarının yararlandığı izinlerden yararlandırılmadıklarına dikkat çekildi. Devlet Memurları Kanununa göre açıktan vekil olarak atananların Devlet memurlarına tanınan sosyal haklardan da yararlanacakları hükmüne yer verildiğine dikkat çekildi.

HER YIL YENİLENEN SÖZLEŞME İZİN HAKKINI ENGELLİYOR

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bir yıllık çalışma süresini tamamlayanlara yıllık izin verilmesi öngörüldüğüne dikkat çekilen dilekçede vekil ebe – hemşire olarak atanan personelin hizmet sözleşmelerinin her yıl yenilendiği bu kadrolara asaleten atanan devlet memurları veya sözleşmeli personel gibi hizmetle ilişkilerinin süreklilik arz edecek şekilde uygulama yapıldığı ifade edildi.

Vekil ebe hemşirelerinde diğer kamu çalışanları gibi izin haklarından faydalandırılması gerektiği belirtildi. Bu durumun Anayasa’da yer alan kanun önünde eşitlik ilkesine de aykırı olduğuna dikkat çekildi. Vekil ebe ve hemşireler dilekçelerle yasal gerekçeler göz önüne alınarak yıllık izin ve diğer izin haklarından faydalandırılmalarını da isteyecekler.

DAVALARI KAZANIYORUZ

Konu ile ilgili bir ANKA’ya değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Vekil ebe ve hemşirelere izinlerle ilgili davaları kazanıyoruz. Hukuk çalışanların bu hakka sahip olduklarını ilan ediyor. Bu nedenle idareler çalışanları en doğal hakları olan izinlerden yararlandırmalıdırlar. Çalışanlar bu haklarına kavuşmak istiyorlar. Çalışanlara bu haklarını talep etmeleri için bunun yasal gerekçelerinin de izah edildiği bir dilekçe örnekleri hazırladık. Kurumlarına bu dilekçelerle başvurarak haklarını talep edecekler” dedi…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir