Diriliş Ertuğrul Dizisi 139. Bölüm Sesli Fragmanı izle

Diriliş Ertuğrul 139. Bölüm Fragmanı sesli 13 mart carşamba Diriliş Ertuğrul 139. Bölüm tanıtımı izle Diriliş Ertuğrul Son Bölüm Fragmanı trt1

Diriliş Ertuğrul 138. Bölüm özeti

Hülagü Hanın Sultan Keykavusu idam ederek Türk obalarına gözdağı vermek istemesi üzerine komutan Alıncak onu Hülagü Hana götürerek gözüne girmeyi amaçlıyordu. Ertuğrul Bey ise bu planı bozarak Sultan Keykavusu kaçırıp, Komutan Alıncak’a büyük bir darbe vurmuştu. Komutan Alıncak, Ertuğrul Beyden şüphelenip Kayı obasını bassa da Ertuğrul Bey Moğollar’ın arasına soktuğu gizli casusu Mergen sayesinde, Sultanı Berke Han’ın kaçırdığına inandırmıştı

Selcanın kendisine attığı tokadı sindiremeyen Sırma, Selcan’a hançerle saldırmış fakat kendini savunmaya çalışan Selcan, Sırmayı yaralamıştı.
Bu olayı öğrenen Beybolat Bey, sinirinden deliye dönmüş, yargısız infaz yaparak Selcan’a kırbaç cezası vermek istemişti. Ertuğrul Bey ise son anda yetişip bu duruma engel olup Selcanı yeniden adil bir şekilde yargılayıp İlbilge’nin verdiği ifadeyle de suçsuz olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Ertuğrul Bey, Alıncaka Moğollardan çalınan altınları verme sözüyle obasını geri almıştı. Alıncak’ın amacı ise altınları aldıktan sonra Ertuğrul Beyi öldürmekti. Ertuğrul Bey bu oyunu anlayıp Komutan Alıncaka yeni bir hamle yapmış ve onlardan kaçırdığı Sultan Keykavusu onlara teslim edeceğini söylemişti. Komutan Alıncak da tüm itibarı bu meseleye bağlı olduğu için bu durumu mecburen kabul etmişti.

Diriliş Ertuğrul 139. Bölüm Fragmanı

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir