Kovid-19 hastalığı diş kaybına neden olur mu?

Dünyada 2019 yılının aralık ayından, Türkiye’de ise 2020’nin mart ayından bu yana milyonlarca kişiyi tehdit eden Kovid-19 virüsün yol açtığı Kovid-19 hastalığı, her kişide farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor. Peki, bilinen semptomlardan farklı olarak bu hastalık, diş kaybına neden olabilir mi? İmplantoloji alanında pek çok çalışmaya imza atan Çene Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Serhat Yalçın konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Kovid-19 hastalığı geçirenlerde bazı rahatsızlıkların ortaya çıktığını belirten Çene Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Serhat Yalçın, “Saç kaybı, yorgunluk, kas ağrısı ve hafıza bulanıklığı bulgulardan bazılarıdır.

‘Kovid-19 geçiren bir hastanın dişi kendiliğinden düştü’
NewYork Times’da bu hafta yayınlanan bir makalede; Kovid-19 geçiren bir hastanın dişinin kendiliğinden düştüğü, diş boşluğunda bir kanamanın olmadığı bildirilmiştir.

Bu durumun Kovid-19 geçiren başka hastalarda da görüldüğü belirtildi. Bu gerçekten olabilir mi? Olursa neden olabilir?” diye konuştu.

“Kovid-19 virüsü ve ona bağlı gelişen problemler hakkındaki bilgilerden biz hekimler de yeni yeni haberdar olmaktayız” diyen Prof.Dr. Serhat Yalçın, “Bu hastalığın kan damarlarını etkilediği ve organların beslenmesini bozduğu biliniyor.

Hastalığa yakalanan kişilerde, pıhtılaşma mekanizmasının sağlıklı olup olmadığı kontrol edilir. Bu nedenle hastaların “D dimer” değerlerinin kontrolü sağlanır ve eğer bu değer yüksekse hastalara mutlaka antikoagülan ve kan sulandırıcı ilaçlar önerilir.
6Emboli, çene kemiği ve diş etlerini de etkiliyor
Emboli, çene kemiği ve diş etlerini de etkiliyor
Pıhtılaşmanın artması, hastalarda emboli (kanla taşınan yabancı bir cismin damarı tıkaması durumu) riski yaratarak hayati organlarda oluşması halinde ölümcül olabilir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir