Türbanla Derse Girince Ders Bahçede Yapıldı

İlköğretim okulunda sınıfa giren türbanlı öğrenci sınıftan çıkmayınca öğretmen dersi diğer öğrencileriyle bahçede yaptı

Mersin’de ilköğretimde yaşanan türban krizi konusunda ne yapacağını şaşıran öğretmen, çareyi türbanlı öğrenciyi sınıfta bırakıp diğer öğrencileri bahçeye çıkararak ders yapmakta buldu.

Geçtiğimiz ay okuduğu Sakarya İlköğretim Okulu’na türbanla gelerek derse girmeye çalışan M.G., zaman zaman okula yine türbanla geldi, ancak yine derse alınmayınca bir süre okul bahçesine oturup yeniden evine döndü. Bir süre önce kız öğrencinin ailesine devamsızlığı 60 günü geçtiği için okul tarafından uyarı mektubu gönderildi. Aile aldığı uyarı mektubu ve kendilerine para cezası kesileceği ihtarının ardından öğrenciyi yeniden okula göndermeye başladı.

Son olarak dün sabah saatlerinde yeniden okuduğu Sakarya İlköğretim Okulu’na babası ile birlikte gelen 13 yaşındaki M.G. yine derse alınmadı. Öğretmenler ve okul yöneticileriyle konuşurken iddiaya göre “Tuvalete gideceğim” diyerek odadan çıkıp koşarak eğitim gördüğü 8-C sınıfına giren M.G. sırasına oturdu. Öğretmen ve yöneticilerin uyarılarına karşın sınıfta kalmayı sürdüren M.G., “Vali veya Milli Eğitim Müdürü gelip beni dışarıya çıkartsın. Ben böyle derse gireceğim” diyerek karşı koydu.

Teknoloji ve Tasarım dersinde yaşanan gerginlik üzerine okul idarecileri sınıftaki öğrencileri dışarı çıkarttı. Öğretmen, banklara oturan öğrencileriyle bahçeye ders yaptı. M.G. de sınıfta tek başına oturduktan sonra öğle tatilinde evine gitti.

Yasal olarak öğrenciyi okuldan atamayan öğretmenler, kendilere gelecek bir talimatı beklerken, okul müdürünün ise rapor aldığı öğrenildi…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir