15 Temmuz a kadar Moskova acil aşı zorunluluğu getirdi

15 Temmuz a kadar Moskova acil aşı zorunluluğu getirdi Yakın zamanda Moskova yetkilerinin açıklamasına göre birçok iş kolunda çalışanlar için, 15 Temmuza kadar aşı yaptırılması zorunlu tutuluyor. Ancak bu ülkenin genelini kapsamayacak.

Moskova ve çevresindeki yetkililer çarşamba günü perakende, eğitimi, sağlık, toplu taşıma ve çok sayıda insana hizmet sağlayan diğer ticari sektörlerde çalışanlar için Covid-19 aşılarını zorunlu hale getirdi.

Rus halk sağlığı yetkilileri, işletmelere ve kurumlara personellerinin %60ının 15 Temmuza kadar en az bir koronavirüs aşısı yaptırmasını ve 15 Ağustosa kadar tam aşı yaptırılmasını buyurdu. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, mümkün olan en kısa sürede toplu aşılama yaparak bu korkunç hastalığı durdurmak gerekliliğinin altını çizdi.

Bunun yanında Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ülke çapında zorunlu aşı sipariş etme planlarının olmadığını söyledi. Anlaşılan sadece Moskova ve çevresini kapsayacak bir uygulama olacak. Ayrıca Rusya dünyada koronavirüs aşısını uygulamaya başlayan ilk ülkelerden biriydi ancak sonradan başlayan ülkelerin dahi çok gerisinde kaldı aşılamada. Son haftalarda koronavirüsün artış gösterdiği Moskovada yalnızca 1,8 milyon kişi aşılandı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir