WordPress Sürüm Numarasını Kaldırmanın Doğru Yolu

WordPress sürüm numarasını web sitenizden kaldırmak istiyor musunuz?

Birçoğu, WordPress sürüm numarasını web sitenizin kaynak kodundan kaldırmanın bazı yaygın çevrimiçi saldırıları önleyebileceğine inanıyor.

Bu yazıda, WordPress sürüm numarasını doğru şekilde nasıl kolayca kaldırabileceğinizi göstereceğiz.

WordPress sürüm numarasını web sitenizden gizleme

WordPress Sürüm Numarasını Neden Kaldırmalısınız?
Varsayılan olarak, WordPress, izleme uğruna ayak izlerini sitenizde bırakır. WordPress’in dünyanın en iyi web sitesi oluşturucusu olduğunu bu şekilde biliyoruz .

Varsayılan olarak kaynak kodunda gösterilen WordPress sürümü

Ancak, WordPress’in en güncel sürümünü çalıştırmıyorsanız, bazen bu ayak izi sitenizde bir güvenlik sızıntısı olabilir. Bilgisayar korsanına hangi sürümü çalıştırdığınızı söyleyerek yararlı bilgiler sağlar.

Bu konuda endişelenmenize gerek kalmaması için tüm web sitelerinizde WordPress’in en son sürümünü kullanmanızı öneririz . Ancak, herhangi bir nedenle WordPress’in daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız, kesinlikle bu öğreticiyi izlemelisiniz.

Kullanmakta olduğunuz WordPress sürümünün tüm izlerini web sitenizden kaldırmak oldukça zordur. Gelişmiş bir saldırı hala bu bilgiyi bulabilir.

Ancak, otomatik tarayıcıların ve diğer daha az karmaşık girişimlerin WordPress sürümünüzü tahmin etmesini önleyecektir.

Bununla birlikte, WordPress web sitenizden sürüm numarasını kolayca kaldırmanın bazı yollarına bir göz atalım .

Yöntem 1. Sucuri kullanarak WordPress Sürüm Numarasını Kaldırın
Bu yöntem daha kolaydır ve tüm kullanıcılar için önerilir.

Tüm en iyi WordPress güvenlik eklentileri , WordPress sürüm numaranızı gizlemek için ayarlarda bir seçenek sunar.

Ancak, WordPress sürüm bilgilerini otomatik olarak gizlediği ve diğer daha gelişmiş güvenlik özellikleri sunduğu için Sucuri’yi kullanmanızı öneririz .

Sucuri eklentisini kurun ve etkinleştirin . Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın .

Aktivasyon üzerine eklenti, WordPress sürüm bilgilerini otomatik olarak gizleyecektir. Bunu, Sucuri Güvenlik » Ayarlar’ı ziyaret ederek ve Sertleştirme sekmesine geçerek doğrulayabilirsiniz .

Sucuri WordPress sürüm sertleştirme

Yöntem 2. WordPress Sürüm Bilgilerini El İle Kaldırın
Bu yöntem, WordPress web sitenize kod eklemenizi gerektirir. Bunu daha önce yapmadıysanız , WordPress’te kod parçacıklarının nasıl kopyalanıp yapıştırılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın .

Artık birçok web sitesi temanızın header.php dosyasını düzenlemenizi ve aşağıdaki kod satırından kurtulmanızı önerecektir:

Bu yöntem çalışmaz, çünkü yeni bir tema güncellemesi eski şablonu yeni dosyayla otomatik olarak değiştirir.

Yaygın olarak önerilen ancak verimsiz bir başka yöntem de bu kodu temanızın function.php dosyasına veya siteye özel eklentiye koymaktır:

remove_action(‘wp_head’, ‘wp_generator’);

Bu, bilgileri yalnızca WordPress başlığından kaldıracaktır. Sürüm numarası, web sitenizin RSS beslemelerinde görünmeye devam edecektir.

WordPress sürüm bilgilerini kaldırmanın doğru yolu, onu görüntülemekten sorumlu işlevi devre dışı bırakmaktır.

WordPress sürüm numaranızı hem ana dosyanızdan hem de RSS beslemelerinden tamamen kaldırabilmeniz için siteye özel bir eklentiye veya kod parçacıkları eklentisine aşağıdaki kodu eklemeniz gerekir .

function wpbeginner_remove_version() {
return ”;
}
add_filter(‘the_generator’, ‘wpbeginner_remove_version’);

Bu kodu ekleyerek, WordPress sürüm numarasını WordPress RSS beslemelerinden ve web sitenizin ana bölümünden kaldıracaksınız.

WordPress Sürümünü Tamamen Gizleyebilir misiniz?
WordPress, sürüm bilgilerini web sitenizdeki diğer çeşitli yerlere eklemeye devam edebilir. Örneğin, CSS ve JS dosyaları için kaynak kodunda sorgu dizesi olarak bulunur.

CSS ve JS dosyalarıyla gösterilen WordPress sürümü

WordPress sürüm bilgilerinin tüm örneklerini kaldırmak zaman alıcı, karmaşık olabilir ve her zaman işe yaramayabilir.

Güvenlik açısından bakıldığında, bariz oluşturucu etiketlerinin kaldırılması sizi çok yaygın bazı saldırılardan koruyabilir.

Ancak, birisi web sitenize girmeye kararlıysa, WordPress sürüm numaranızı gizlemek bunu durdurmak için çok az şey yapar.

Web sitenizi daha güvenli hale getirmek için uygun bir WordPress güvenlik kurulumu uygulamanız gerekir . Bu, web sitenizin etrafına güvenlik katmanları ekleyerek, hacklemeyi zorlaştırır.

Bu makalenin, WordPress sürüm numarasını web sitenizden nasıl kolayca gizleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Web siteniz için nasıl ücretsiz bir SSL sertifikası alacağınızla ilgili kılavuzumuza veya küçük işletmeler için olmazsa olmaz WordPress eklentileri listemize de göz atmak isteyebilirsiniz .

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir