iphone

iPhone kullanıcıları artık son 15 dakikalık Google geçmişlerini silebilecek

iPhone kullanıcıları artık son 15 dakikalık Google arama geçmişlerini tek tuşla silebilecek Arama devi Google, iOS uygulamasına kullanışlı bir gizlilik özelliği eklediğini duyurdu. Kullanıcılar artık son 15 dakikalık Google arama geçmişlerini tek tuşa basarak anında silebilecekler.

Google, mobil cihazlarda son 15 dakikalık arama geçmişinin anında silinebilmesini sağlayan yeni bir özellik kullanma sundu. Yeni gizlilik seçeneği Mayıs sonunda Google I/O 2021 etkinliğinde duyurulmuştu. Artık milyonlarca kullanıcı son 15 dakikalık arama geçmişini tek tuşla temizleme olanağına sahip.

Şirket söz konusu özelliği ilk olarak Google uygulamasının iOS sürümüne ekledi. Android kullanıcıları biraz daha beklemek zorunda kalacaklar. Arama geçmişini temizleme seçenekleri her 3, 18 veya 36 ayda bir otomatik olarak silinecek şekilde ayarlama ve verileri elle manuel olarak silme seçenekleriyle sınırlıydı.

Şifreyle koruma seçeneği de sunuluyor
Google her zaman olduğu gibi arama geçmişini yalnızca kullanıcı deneyimini “kişiselleştirmek” için izlediğini söylüyor. Şirketin ayrıca arama geçmişini şifre veya iki faktörlü kimlik doğrulama ile koruma seçeneği sunduğunu da belirtelim.

Son 15 dakikalık arama geçmişini tek tuşla silebilmek şüphesiz ki milyonlarca kullanıcı için cankurtaran olacak. Zira çoğu zaman tek Google hesabı farklı kişilerin erişebileceği birden fazla mobil cihaza bağlı olabiliyor ya da akıllı telefonunuzu kısa süreliğine başka biriyle paylaşmak durumunda kalabiliyorsunuz.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir