Elon Musk NASA ya uzay giysisi yapmayı teklif etti

Elon Musk NASA ya uzay giysisi yapmayı teklif etti Dünyanın en zengin insanlarından olan SpaceX CEOsu Elon Musk yaptığı bir açıklamada, eğer NASA isterse SpaceXin daha ucuza uzay giysileri yapabileceğini söyledi.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) genel müfettişlik ofisi tarafından yapılan bir açıklamaya göre NASA, 2024te yapılması planlanan Ay görevinde kullanılması planlanan uzay giysilerini belirlenen tarihlere kadar yetiştiremeyecek.

Açıklamalarda, “Uzay kıyafetlerinin geliştirilmesinde oluşan bu gecikmeler göz önüne alındığında, NASAnın 2024ün sonlarında yapmayı planladığı Ay inişi pek mümkün görünmüyor” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi ÇekebilirAvatar NASAnın Europa Clipper aracı SpaceXin Falcon Heavy roketi ile fırlatılacak

Ancak SpaceX CEOsu Elon Musk bu görevin gecikmemesini sağlayabilir. Musk, Twitterdan bu habere verdiği bir yanıtta şunu söyledi: “Gerekirse SpaceX bunu yapabilir”

NASA, özel şirketlerden yardım almak zorunda kalabilir
Elon Muskın bu sözünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini henüz bilmiyoruz; ancak NASAnın görevlerini kendi belirlediği tarihlerde yetiştirememesi, özel uzay şirketlerinden yardım almak zorunda kalacağını gösteriyor.

SpaceX daha önce birkaç görevde kullanılan uzay kıyafetleri tasarlamıştı. Ancak bu kıyafetler, Aya iniş görevi gibi zorlu görevlerde kullanılabilecek kıyafetler değildi.

SpaceX, kısa bir süre önce de Ay görevine farklı bir konuda dahil olmuştu. Şirket, görevde kullanılacak olan uzay aracını üretmek için NASA ile 2,9 milyar dolarlık bir sözleme imzalamıştı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir