Güney Kore ülkede bulunan 60 kripto para borsasını kapatabilir

Güney Kore, ülkede bulunan 60 kripto para borsasını kapatabilir Güney Korenin kripto para ticaretine yönelik baskıları devam ediyor. Yapılan yeni açıklamalara göre de ülkede bulunan 60 borsa gereken yükümlülükleri yerine getirmezse kapanmak zorunda kalacak.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu yaptığı yeni bir açıklamada, ülkede faaliyet gösteren yaklaşık 60 kripto para borsasının müşterilerini bugün gün sonuna kadar kripto para ticaretinin askıya alınması hakkında bilgilendirmekle yükümlü olduğunu açıkladı.

Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek olan kurallara göre kripto para borsaları, ülkede operasyonlarını devam ettirmek istiyorsa 24 Eylül 2021den önce Mali İstihbarat Birimine kendilerini doğrulatmaları ve İnternet Güvenlik Kurumundan güvenlik sertifikası almaları gerekiyor. Buna ek olarak da borsaların ülkedeki kayıtlı bankalardan biriyle çalışması zorunlu hâle getirildi.

Güney Koredeki 60 kripto para borsası kapanabilir

Çoğu borsanın kapanması bekleniyor
Bu kararların yürürlüğe girmesinin ardından çoğu borsanın gereksinimleri karşılayamadığı için kapanması bekleniyor. Gelen haberlere göre belirtilen yükümlülükleri karşılayabilen yalnızca 4 borsa bulunuyor.

Bunlara ek olarak Finansal Hizmetler Komisyonu yaptığı açıklamalarda, borsaların kapanmadan önce fonlarını çekme prosedürleri hakkında müşterilerine rehberlik etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir