Teknoloji

Discord birlikte video izlemeyi sağlayan YouTube entegrasyonunu test etmeye başladı

Discord birlikte video izlemeyi sağlayan YouTube entegrasyonunu test etmeye başladı Popüler mesajlaşma platformu Discord, YouTubeun iki Discord müzik botunu çevrimdışı olmaya zorlamasından birkaç hafta sonra platformda YouTube entegasyonunu test etmeye başladı

Geçtiğimiz haftalarda YouTube, Discordta bulunan iki müzik botunu çevrimdışı olmaya zorlamıştı. Şimdi de popüler mesajlaşma platformu Discord, kullanıcıların birlikte video izlemelerine olanak veren “Watch Together” özelliğini içeren entegrasyonu uygulamada test etmeye başladı.

Aşağıdaki fotoğrafta da görülebileceği gibi “Watch Together” yani “Birlikte İzle” özelliği, Discord kullanıcılarının aramaları devam ederken birlikte video izleyebilmesine olanak sağlıyor. Bu entegrasyonun özellikle YouTubeu düşünerek tasarlandığı göze çarpıyor.

Özellik, kullanıcıların videoları arayarak veya bağlantılarını yapıştırarak YouTube videolarından oluşan bir oynatma listesi oluşturmasına olanak tanıyor. Buna ek olarak Discord, özellik kullanılırken reklamlarla karşılaşılabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Ekim ayı sonunda tüm kullanıcılara sunulacak
Özelliğin şu anlık yalnızca arkadaşlar ve aile sunucularında kullanılabildiği, ancak önümüzdeki haftalarda daha geniş kitlelere ulaşacağı belirtiliyor. Gelen haberlere göre Discord bu özelliği ekim ayının sonuna kadar bütün kullanıcılarına sunmuş olacak.

Bu yeni özellik, YouTubeun geçtğimiz haftalarda Discordtan iki popüler müzik botunu kapatmasından sonra geldi. Milyonlarca kullanıcının çoğunlukla YouTube üzerinden müzik dinlemesini sağlayan bu botlar, YouTubeun hizmet şartlarını ihlal ettiği için kapatılmıştı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir