Teknoloji

AMD ve MediaTek ortak bir şirket kuruyor

AMD ve MediaTek ortak bir şirket kuruyor AMD mobil platformlarda daha fazla söz sahibi olabilmek adına iletişim çözümleri geliştirecek ve bunun için MediaTek ile ortak bir iştirak kurmaya hazırlanıyor.

Bazı yönlerden geçmiş dönemde oldukça eleştirilen MediaTek bundan ders çıkararak kendi lehine çok iyi değerlendirdi. Mobil yonga dünyasının lideri olan MediaTek ayrıca 5G modem, ekran sürücüsü, bağlantı yongaları gibi konularda da oldukça başarılı. Bu sayede önemli ortaklıklar elde ediyor.

AMD ve Mediatek
Mediatek daha önce Intel ile ortaklık yaparak kablosuz bağlantı yongalarında yer almaya başlamıştı. Bu kez AMD ile bir ortaklık söz konusu ancak bu yapı ortak bir iştirak şeklinde çalışacak.

Sektörden gelen bilgilere göre bu yeni iştirakin amacı AMDnin dizüstü segmentinde ağırlığını arttırmayı amaçlıyor. Hali hazırdaki Zen 3 APUları ile segmentte başarılı bir çizgi izleyen AMD iletişim yetenekleri de ekleyerek Intele karşı avantaj elde etmek istiyor. Daha önce MediaTekin bazı WiFi yongalarını AMD kendi ismi altında sunuyordu ancak bu kez sıfırdan projeler üretilecek.

AMDnin yakın zamanda müşterileri için ARM çözümleri tasarlayabileceğini açıklaması da bu yönde ipuçları veriyor. Samsung ile yaptığı çalışmayı Ryzen isimlendirmesi altında kendi iletişim çözümleri entegre ederek sunması Apple M1 ve Qualcomm SQ gibi çözümlere de rakip olabilecek. Yeni ortaklık ile ilgili yakın dönemde yeni detaylar verilecek.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir