Yemeksepetinin sahibi Delivery Hero Getirin rakibine yatırım yaptı

Yemeksepetinin sahibi Delivery Hero, Getirin rakibine yatırım yaptı Delivery Hero, Getirin Avrupadaki rakibi Gorillasa 235 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını duyurdu. Delivery Hero, Gorillasın yüzde 8lik hissesinin sahibi oldu.

2015 yılında 589 milyon dolar karşılığında Yemeksepeti’ni satın alan Delivery Hero, Getir’in Alman rakibi Gorillas’a yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım bedelinin 235 milyon dolar olduğu açıklandı.

İlginizi ÇekebilirAvatar Yemeksepeti Mahalle özelliği tanıtıldı
Gorillas; Getir’in de hizmet verdiği Londra, Manchester, Southampton, Paris, Berlin, Amsterdam, Madrid, Barselona ve Milano şehirlerinde teslimat yapıyor. Getir’in hizmet verdiği şehirlere ek olarak daha fazla ülkede ve daha fazla şehirde hizmet veriyor.

Delivery Hero bu yatırım sayesinde Gorillas’ın yüzde 8’lik hissesinin sahibi oldu. Delivery Hero’nun yanı sıra Tencent, Coatue ve DST de Gorillas’a yatırım yaptı. Toplam 1 milyar dolar yatırım topladı ve 3,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Yemeksepeti geçtiğimiz haftalarda logosunu, marka rengini ve tasarımını yenilemişti. Ayrıca Yemeksepeti Mahalle özelliği kullanıma sunuldu. Getir ise son olarak Portekizde teslimata başlayarak şu an 8 ülkede hizmet verir hale geldi. Getir, yıl sonuna kadar ABDde teslimata başlayacak.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir