Facebook

Beklenen haber geldi Facebook un adı Meta olarak değişiyor

Beklenen haber geldi Facebook un adı Meta olarak değişiyor Uzun bir süredir Metaverse vizyonuna odaklanan ve yatırımlarını sürdüren Facebook, bu akşam gerçekleştirilen sunumunda yeni adının Meta olarak değişeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren Metaverse vizyonuna odaklanan sosyal medya devi Facebook, yeni isminin Meta olacağını duyurdu.

Sanal ve gerçek dünya bir araya gelecek
Kullanıcıların sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklikten oluşan bir dijital dünya vizyonuna geçiş yapacağını düşünen Mark Zuckerberg, kendi evinden gerçekleştirdiği sunumda Metaverseün mobil internetin halefi olacağına inanıyoruz ve Zamanla, diğer hizmetlerimizi kullanmak için Facebooku kullanmanız gerekmeyecek sözlerini dile getirdi.

Meta (Normalin ötesinde olan) kelimesini temel alan çıkan şirket, 2021 yılı içerisinde yeni projesine 10 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan isim değişikliği de doğruluğa kavuşurken, Mark Zuckerberg artık Metanın CEOsu olacak ve sosyal medya platformu Facebookun ismi değişmeyecek.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir