Windows

Microsoft birlikte çalışmayı kolaylaştıracak yeni Office uygulaması Loopu duyurdu

Microsoft birlikte çalışmayı kolaylaştıracak yeni Office uygulaması Loopu duyurdu Microsoft, Ignite 2021 konferansı kapsamında kullanıcıların projeler üzerinde iş birliği yapmak için kullanabilecekleri Loop adlı yeni Office uygulamasını tanıttı

Yazılım devi Microsoft sanal olarak gerçekleştirdiği Ignite 2021 konferansında Word, Excel, PowerPoint ve Teams dahil olmak üzere çeşitli ofis uygulamalarının işlevselliğini birleştirecek yeni Loop uygulaması duyurdu.

Microsoft 365 aboneliğinin bir parçası olarak sunulacağı açıklanan Loop, belgeler veya projeler üzerinde iş birliği yapmayı daha kolay ve üretken hale getirecek. Uygulama bileşenler, sayfalar ve çalışma alanları olmak üzere üç ana öğeden oluşuyor.

Bileşenler, birden fazla kullanıcının aynı anda görüntüleyebileceği ve gerçek zamanlı olarak güncelleyebileceği içerik parçaları olarak tanımlanıyor. Bu bileşenler Excel elektronik tabloları, Outlook takvim notları ve Dynamics 365 formları gibi şeyler olabilir.

Deyalı bilgi önümüzdeki aylarda verilecek
Sayfalar, kullanıcıların Loop bileşenleri üzerinde birlikte çalışabilecekleri ayrı bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Loop sayflarında proje hedefleriyle uyumlu dosya ve bağlantılara yer verilebileceği gibi bileşenler diğer uygulamalardan düzenlenebilecek.

Çalışma alanları, kullanıcıların görevlerini tamamlamak için ihtiyaç duydukları tüm araçları bir araya getirebilecekleri ortak bir alan sağlıyor. Bu kısımda notlar ekleyebilir, diğer kişilerin görevlerini görüntüleyebilir ve ilerlemelerini takip edebilirsiniz.

Microsoft, önümüzdeki aylarda Loop hakkında daha detaylı bilgi vereceğini söyledi. Loop bileşenlerinin bu ay içinde Teams, Outlook, OneNote ve diğer Microsoft 365 uygulamalarına gelmesi bekleniyor. Şirket ana Loop uygulamasını ise 2022′nin ilk yarısında yayınlayacak.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir