iphone

Apple 2023 te iPhonelarda kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak

Apple 2023 te iPhonelarda kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak Qualcomm, Appleın 2023 yılı itibarıyla iPhonelarda kendi 5G modemini kullanmaya başlayacağını doğruladı. Şirket söz konusu tarihte modem ihtiyacının yüzde 80lik kısmını kendi karşılayacak.

Mac bilgisayarlarda kendi işlemcisini kullanmaya başlayan Apple dışa bağımlılık oranını azaltmaya devam edecek gibi görünüyor. Qualcomm, Cupertinolu şirketin 2023 yılı itibarıyla cihazlarında kendi modemini kullanmaya başlayacağını dolaylı olarak doğruladı.

Qualcommun finans departmanı başkanı Akash Palkhiwalaya göre Apple önümüzdeki birkaç yıl içinde iPhonelarda kendi 5G modemine geçiş yapacak. Elbette ki bu durum Qualcommun Appledan aldığı siparişlerde gözle görülür bir düşüşe yol açacak.

Qualcommun payı yüzde 20ye düşecek
Yonga üreticisi, 2023te her beş Apple cihazından yalnızca birinin Qualcomm modeme sahip olacağını tahmin ediyor. Yani bu da yüzde 20 demek. Apple iki yıl sonra iPhonelarda kullanılacak modemlerin yüzde 80ini kendisi tedarik edecek.

Qualcommun Yatırımcı Günü etkinliğinde dile getirilen bu durum pek de sürpriz sayılmaz. Zira Appleın iPhonelar için kendi modemini geliştirdiği birkaç yıldır biliniyor. Şirket, 2019da Intelin modem bölümünü 1 milyar dolara satın almıştı. Qualcommun üst düzey yöneticisi Palkhiwala sadece bize spesifik bir zaman çizelgesi vermiş oldu.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir