Teknoloji

Samsung, GDDR6 belleklerin hız problemini çözdü

Samsung, GDDR6 belleklerin hız problemini çözdü Sadece Micron tarafından üretilen GDDR6X bellekler 20Gbps frekansların üzerine çıkabilirken Samsung’un yeni geliştirdiği GDDR6 bellekler yeni bir rekor kırabilir.

Bugün en iyi oyuncu kartlarında Micron’un GDDR6X bellek teknolojisine yer veriliyor. GDDR6 bellekler o dönemde daha yavaş olduğu için bant genişliği de sınırlı kalıyordu. Nvidia bu nedenle Micron ile GDDR6X bellekleri geliştirmişti.

Samsung 24Gbps GDDR6 bellekler
Grafik bellek üretiminde diğer bir lider Samsung bu sorunu çözmüş görünüyor. Firmanın yeni geliştirdiği 16Gb GDDR6 SGRAM bellek modülleri 24Gbps veri aktarım oranlarına kadar çıkabiliyor. Ayrıca 20Gbps versiyonu da mevcut.

GeForce RTX 3000 serisindeki GDDR6X bellekler 20Gbps üzerine çıkabiliyor ve 700GB/s üzeri bant genişliklerine ulaşabiliyor. Radeon RX 6900 XT ekran kartında ise en fazla 512GB/s bant genişliği elde edilebiliyor. Samsungun bellekleri de 256-bit veri yolunda yine bu bant genişliği değerlerini yakalamış oldu.

180-pin FBGA paketleri olarak tasarlanan bellekleri kullanabilmek için hem bellek kontrolcülerinin hem de grafik çekirdeklerinin destekliyor olması gerek. Şimdilik hangi kartlarda kullanılacak belirsiz ancak tahminler ilk etapta sunucu hızlandırıcılarına geleceği yönünde.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir