Teknoloji

TikTok tan Twitch benzeri bir canlı yayın uygulaması geliyor

Popüler uygulama TikTokun oyun canlı yayınlarıyla tanınan Twitche benzer bir sistem üzerinde çalıştığına dair bilgiler çıktı. TikTok tan Twitch benzeri bir canlı yayın uygulaması geliyor

Şu anda dünyanın en popüler uygulamalarından birisi olan TikTok, son çıkan haberlere göre yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

TikTok Live Studio
TikTok Live Studio isimli bu yeni uygulama, mobil cihazların aksine masaüstü cihazlarda çalışan bir canlı yayın hizmeti. Twitchin bir hayli benzeri olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu servis masaüstü cihazlara odaklandığı için kısa yayınlar yerine Twitchte veya YouTube Gaminge olduğu gibi oyun yayınları veya türevleri için kullanılacak gibi duruyor.

Son çıkan haberlere göre TikTok Live Studio isimli bu servis, Batı ülkelerinin bazılarında sınırlı sayıda kullanıcı için erişime açılmış gibi duruyor. İlerleyen süreçte resmi bir duyuru gelme ihtimali yüksek. TikTokun bu hamlesi oyun yayıncıları için yeni bir seçenek sağlayacak. Son zamanlarda Twitchin bazı hamleleri sebebiyle birçok yayıncı tepki göstermişti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir