Teknoloji

AMDnin ölçeklendirme teknolojisi FSR 2.0 iddialı geliyor

AMD FSR 2.0ı duyurmaya hazırlanıyor: Büyük performans artışı sunabilir Yaklaşan GDC 2022 etkinliğinde Oyunlar için Yeni Nesil Görüntü Yükseltme adlı bir sunum gerçekleştirmeyi planlayan AMD, FSR 2.0ı tanıtmayı planlıyor. Yeni teknolojinin ilk detayları belli oldu.

FidelityFX çözünürlük ölçeklendirme teknolojisi ile kullanıcılardan olumlu yorumlar almayı başaran AMDnin yaklaşan 2022 Oyun Geliştirici Konferansında (GDC 2022) FSR 2.0ı tanıtacağı ortaya çıktı. Kıyaslama ve izleme yazılımı ile bilinen CapFrameX, etkinlikte gösterilecek FSR 2.0 demosunun görüntülerine ulaştığını iddia ediyor.

Büyük bir performans artışı sunabilir
Twitterda paylaşılan bilgilere göre mevcut FSRye kıyasla büyük bir değişiklik ile gelen FSR 2.0, performansı ve görsel doğruluğu en üst düzeye çıkarmak için daha düşük çözünürlüklü bir sahneyi yükseltmeye yönelik yeni bir teknik olan Temporal Upscaling üzerine kurulacak.

Bununla birlikte şirketin etkileyici performans ve görüntü kalitesine ulaştığını söyleyen CapFrameX, ayrıca AMDnin orjinal çözünürlükten bile daha iyi bir kalitesi sunmayı hedeflediğini dile getirdi. Nvidianın DLSS ve Intelin XeSS teknolojilerine kıyasla herhangi bir yapay zeka hızlandırması gerektirmeyen teknoloji, görünüşe göre daha geniş bir GPU yelpazesine hizmet vermeye devam edecek.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir