Köpek balığı kıkırdağının faydaları saymakla bitmiyor!

Köpek balığı kıkırdağının, yapılan araştırmalar sonucunda birçok hastalığa şifa olduğu ortaya çıkmıştır.

Köpek balığında güçlü bir bağışıklık sistemi bulunmaktadır. Bu balıkta var olan güçlü bağışıklık sisteminin en önemli nedeni kıkırdağında bulunan mukopolisakkaritlerin varlığıdır.

Yapılan araştırmalar, kıkırdağın içerisinde yer alan çeşitli etken maddelerin birçok hastalığa iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır.

İşte köpek balığı kıkırdağının şifa olduğu hastalıklar

Bu kıkırdağın en önemli faydası, kılcal damar oluşumunu engelleyerek tümör gelişimini büyük oranda engellemesidir. Ancak kılcal damar gelişimini engellediğinden hamile ve kalp hastası olanlarda kullanımı kesinlikle önerilmemektedir.

Cilt kanserini engelliyor!

Bilinen en doğal bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Yapılan araştırmalar, bağışıklık sistemini güçlendirirken cilt sorunlarını gidererek cildi serbest radikallerden koruduğunu aynı zamanda cilt kanserini de engellediğini ortaya çıkarmıştır.
Kan değerlerini yükseltiyor!
İçerisinde yer alan etken maddeler, lökosit eritrosit ve trambositin yükselmesini sağlıyor.
Kemoterapi zararlarını en aza indiriyor!

Özellikle kan değerlerini kısa sürede yükseltmesi kemoterapiye olumlu etkilerinin en önemlilerinden bir tanesidir. Enerji seviyesini yükseltip bağışıklık sistemini güçlendirir.

Aynı zamanda vücutta oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine, şeker hastalığını engellemeye ve kan damarlarındaki tıkanmalara iyi geldiği anlaşılmıştır.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir