Dünyanın En Yüksek Binası Açıldı

Dubai’nin finansal krizin eşiğine geldiği bir dönemde, dünyanın en yüksek gökdeleni Burj Dubai dün görkemli bir törenle resmen açıldı.

Dünyanın en yüksek gökdeleni Burj Dubai, dün geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen görkemli bir törenle resmen açıldı. Yaklaşık 1 milyar dolara mal olan ve anten kulesiyle birlikte 818 metre yüksekliğindeki Burj Dubai’nin Dubai Emiri Şeyh Muhammed Raşid el Maktum’un katılımıyla düzenlenen açılışında aralarında keskin nişancılar ve sivil polislerin de bulunduğu binden fazla güvenlik görevlisi hazır bulundu. Açılış töreninde 10 bin havai fişekle düzenlenen şovun yanı sıra 868 adet yüksek güçlü “stroboskop” ışığın da kullanıldığı su gösterileri yapıldı.

İLKLERİN BİNASI
En alt ve en üst katları arasında yükseklik nedeniyle 10 derecelik sıcaklık farkı bulunan 160 katlı gökdelen aynı zamanda pek çok ilke de ev sahipliği yapıyor. Binanın 76’ncı katında dünyanın en yüksekteki havuzu yer alırken, 158’inci kattaki cami ise dünyanın en yüksek camisi olma özelliğini taşıyor. En alt katında ünlü modacı Armani tarafından tasarlanan bir otel bulunan ve 95 kilometre mesafeden bile görülebilen binanın, dünyanın betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk binası olduğu belirtiliyor. Binada bin 44 daire ve 160 lüks otel odası ve suit bulunuyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir