Türkiye Bembeyaz!

Türkiye tam anlamıyla donuyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte etkisini daha fazla gösteren soğuk hava beraberinde kar yağışını da getirdi. Pek çok ilde yılın ilk karı yağdı.

Son bir haftadır etkili olan yağmurlu hava başkent Ankara’da yerini kara bıraktı. Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle araçlar, trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışının önümüzdeki günlerde etkisini arttırması bekleniyor.

Yılın ilk karının düştüğü illerden biri de Bursa oldu. Geçtiğimiz yıllara göre oldukça geç kalan kar yağışına sabah işine gitmek için evden çıkan vatandaşlar hazırlıksız yakalandı.

Kar yağışıyla birlikte trafiğin en çok etkilendiği yerlerin başında gelen Bolu’da ise sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar şarampole kayarken, bazı araç sürücüleri de yol kenarında durarak zincir taktı.

Kars’ta ise kar olumsuzluğunun yanı sıra eğlenceli yüzünü de gösterdi. Kentin Sarıkamış ilçesi Bayraktepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 100 santimetreye ulaşınca, turizmciler kayak merkezine akın etti.

Lapa lapa yağan kar, İstanbul’da ise tarihi ve turistik yerlerin güzelliğine güzellik kattı. Anadolu yakasındaki yüksek tepelerde çam ağaçlarının beyaza bürünmesi doyumsuz kar manzaraları ortaya çıkardı.

Bu arada kara kışın en sert yaşandığı doğuda ise kar yolları kesti. 688 köy yolu ile ulaşım sağlanamazken, vatandaşlar yollarda mahsur kaldı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir