Öğretmen atama işlemi ne zaman yapılacak?

Öğretmen ataması konusunda müjdeyi Başbakan Binali Yıldırım verdi. AK Parti TBMM grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım öğretmen ataması konusunda açıklamalarda bulundu. Peki Öğretmenin atama işlemi ne zaman yapılacak?

Öğretmenin atamaları ile ilgili müjdeli haber Başbakan Yıldırımdan geldi. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdiğini açıkladı. Başbakan Yıldırım, Öğretmen adaylarımız için de bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor. dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmazdan atama açıklaması

Öğretmen atamaları konusunda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamalarının başlayacağını söyledi. Yılmaz, Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız dedi.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilana çıkılmasının ardından başvuru süreci başlayacak. Başvurular KPSS puanlarına göre sıralanacak ve branşlardaki ihtiyaca göre her branşta atanacak öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Bu 60 bin aday içinden 20 bini de sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

KPSS puan sırasına göre başvurulacak sözleşmeli öğretmenlikte illerdeki komisyonlar mülakat yapacak. 90 branşta yapılacak öğretmen atamaları için mart sonunda sözlü sınav merkezlerinin duyurusu yapılacak. Atama takvimine göre öğretmen alan bilgisi sınavı gerektirmeyen branşlarda 3-4 Nisan, gerektirenlerde 24 Nisan-13 Mayıs arasında sözlü sınav olacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dahil), yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

Sözlü sınava alınacak adaylar, http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacak.

Sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, çalışmak istedikleri en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

En çok kontenjan sınıf öğretmenliğine

MEBin açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok alım, sınıf öğretmenliğine yapılacak. Bu kontenjanı 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir