Tecavüzcüsüyle kitap yazdı

16 yaşında sevgilisinin tecavüzüne uğrayan kadın, üzerinden 20 yıl geçtikten sonra tecavüzcüsüyle el ele vererek bir kitap yayınlamaya karar verdi.

1996 yılında, henüz 16 yaşındayken Tom Stranger isimli bir adamın tecavüzüne uğrayan Thordis Elva, olayın üzerinden tam 20 yıl geçtikten sonra tecavüzcüsüyle birlikte bir kitap yayınlamaya karar verdi. Thordis ve Tom, uzlaşma yolculuklarını paylaşmalarının diğerleri için bir örnek oluşturmaması gerektiğini, sadece cinsel istismardan sonra iyileşmenin mümkün olduğunu göstermek istediklerini söylediler.

İki tarafın da hayatlarının en karanlık anı olarak adlandırdıkları saldırıyı ve saldırının 20 yıldır oluşturduğu etkileri “South of Forgiveness” kitabında anlattılar. San Franciscoda düzenlenen TEDWomen2016da kitapla ve tecavüzden sonra geçen süreçle ilgili bilgiler verdiler.

Cinsel istismarın olduğu yıl Tom, İzlandada değişim öğrencisiydi. Sadece bir yıllığına lise için gelmişti. O dönemde sevgilisi olan Thordise saldırdığında genç kız o kadar alkollüydü ki kendini koruyamadı.

Thordis o geceyi şöyle anlattı:

“Aklımı kaybetmemek için içimden saniyeleri saydım. O geceden beri 2 saatte 7 bin 200 dakika olduğunu biliyorum. Günlerce topallayıp haftalarca ağlamama rağmen yaşadığım olay televizyonda gördüğüm tecavüzlere benzemiyordu. Tom silahlı bir sapık değildi, benim sevgilimdi. Olay bir sokak arasında değil benim yatağımda gerçekleşmişti.”

Yaşanan hadisenin ilişkilerine verdiği zararı fark ettikten sonra Tom ülkesi Avustralyaya dönene kadar çift birbirini görmemeye başladı. Tom da yaşadıklarını tecavüz olarak görmediğini söylüyor. Ancak içindeki boşluk ve suçluluğu yıllarca taşımış.

25 yaşına geldiğinde sinir krizi geçiren Thordis, içini kemiren nefret ve öfkeyle kendini harap etmiş. Sonunda hissettiklerini anlatmak için Toma mektup yazmış. 8 yıl boyunca maille konuşan ikili buluşmaya karar vermişler.

Tecavüzün üzerinden 16 yıl geçtikten sonra hayatlarına etkilerini birbirlerine anlatan Tom ve Thordis, bunun yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Thordis, “Onun bana tecavüz etmesine engel olacak şey eteğim değildi, gülüşüm değildi, çocuksu masumiyetim de değildi. Buna bir tek o engel olabilirdi.” diye konuştu.

Thordis yaptığı şeyin kötü eleştiriler alacağını biliyor ancak problemin kaynağını dinlemenin çözüme giden yolda etkili olacağını düşünüyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir