Spor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi den EURO 2032 açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den EURO 2032 açıklaması! ‘Süper Lig müziği hazırlıyoruz Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi gündeme dair açıklamalarda bulundu. İtalya ile birlikte ortak adaylık başvurusunda bulunulan EURO 2032 hakkında konuşan Büyükekşi, Süper Lig müziği hazırladıklarını duyurdu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Göreve geldikten sonra hayata geçirdikleri projelerden bahseden Mehmet Büyükekşi, Süper Lig’e özel bir müzik çalışması içerisinde olduklarını belirtti.

Algoritmayla ilgili konuşan Mehmet Büyükekşi, “Göreve geldikten üç gün sonra, aylardır bekleyen sorunları çözdük. Hakemlerle ilgili adaleti ve güveni sağlamak için ‘Algoritmayla hakem ataması yapacağız’ dedik. Bunu da en kısa sürede hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir sezon olmasını umduğunu belirten Büyükekşi, “Tribünlerin dolduğu, futbolun güzelliklerinin konuşulduğu ve seyir zevkinin yüksek olduğu bir sezon olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

Hakemlere mentor atayacaklarını vurgulayan TFF Başkanı, “Önümüzdeki sezon, her 2-3 hakemimize bir mentor atayacağız. Hakemler maçı yönettikten sonra, mentorlerle televizyon başına oturup maçı izleyecekler. Mentor, hakemin yanlış hareketleri hakkında uyarıda bulunacak” dedi.

Hakemlerle ilgili yeni başladıkları uygulamaları anlatan Mehmet Büyükekşi, “Hakemlerimiz için Belçika’dan getirdiğimiz performans hocası yeni eğitim başlattı. Hakem uzun mesafe koşuyor. Nabız 130-140. Ekrana gidip pozisyona karar veriyor. Sonra tekrar koşuyor, ekrana gidip başka bir pozisyonda karar veriyor. Maç yönetir gibi” ifadelerini kullandı.

Bazı konularda Avrupa’dan daha önde hareket ettiklerini vurgulayan Mehmet Büyükekşi, “Premier Lig’de VAR uygulaması var ama Championship’te VAR uygulaması yok. Bizde hem Süper Lig’de hem de 1. Lig’de VAR uygulaması var. Aslında, bazı konularda Avrupa’dan daha önde hareket edebiliyoruz” dedi.

Süper Lig müziği hazırladıklarını dile getiren TFF Başkanı, “Süper Lig müziği hazırlıyoruz. Her maç öncesi statlarda çalacak. Kulaklara pelesenk olacak” açıklamasını yaptı.

Büyükekşi son olarak İtalya ile birlikte başvurdukları EURO 2032 hakkında konuşan Mehmet Büyükekşi şu ifadeleri kullandı: “EURO 2032’yi ortak düzenlemek için İtalya’dan bize teklif geldi. İki Akdeniz ülkesi olarak aday olduk. Turnuva için 5 şehir İtalya, 5 şehir de Türkiye’den seçilecek. EURO 2028 adaylığımız da devam ediyor. Eğer 2032’yi alabilirsek 2028 adaylığından vazgeçeceğiz.”

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir