Domuz Gribinin Olumsuz Etkileri

Domuz Gribi Halkın psikolojisini olumsuz etkiledi!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi’nde görevli Psikolog Özlem Nemli, domuz gribinin halkın psikolojini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Domuz gribinden özellikle çocukların daha çok etkilendiğine dikkat çeken Nemli, “Özellikle çocuklar bu durumda daha çok zarar gördüler. Okullardaki uyarılar, anne-babanın konu üzerindeki takıntılı denecek kadar hassasiyeti, medyanın yankıları çocukların bu hastalığı çok farklı şekilde algılamasına sebep oldu. Domuz gribinin haberleri ülkemizde yayılmaya başladıktan sonra hastaneye bu konu dahilinde sıkıntılanıp psikiyatri servisine yapılan başvurular oldukça arttı” dedi.

Çocukların bu konuda algısının daha farklı olduğunu kaydeden Nemli “Özellikle halk arasında takıntı, kuruntu, vesvese olarak bilinen rahatsızlığı taşıyan bireylerde domuz gribi salgını yönündeki haberler kişinin psikiyatrik rahatsızlığını daha patolojik şekilde yaşamasına sebebiyet vermektedir.

Biz yetişkinler bu tarz salgın haberlerini daha bilinçli tolere edebilmemize rağmen çocukların algısı daha farklıdır. Bu sebeple ebeveynlerin çocukların sağlıklarını muhafaza etmek yönündeki tutumlarını biraz daha üstü kapalı bir şekilde çocuklara yansıtmalıdırlar” diye konuştu…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir