Erdoğan Teyyo Pehlivanla Vurdu

Başbakan Erdoğan, muhalefet liderlerini Erzurum’un hazırcevaplığı ve yalancılığıyla ünlü Teyyo Pehlivan’ına benzetti. Peki kimdir Teyyo Pehlivan?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkez Kadın Kolları AR-GE Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek Eğitim Programı’nın açılışına katılarak, partililere seslendi. Türkiye’de “taş üstüne taş koymak” için iktidara geldiklerini anlatan Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

DAHA BİR YIL GEÇMEDİ: 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından genel seçimlerin Kasım 2007’de yapılması planlandı. Gelişmeler nedeniyle seçim öne alındı. ’Biz size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz’ dediler. Bu nedenle seçim tarihi birkaç ay öne alınarak 22 Temmuz seçimleri yapıldı. Bu seçimlerde AK Parti yüzde 47 oranında oy alarak yeniden iktidar oldu. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerden de AK Parti birinci parti olarak çıktı, MHP ile CHP’nin toplam oy oranı AK Parti’nin oy oranına denk geldi. Yerel seçimlerin üzerinden daha bir yıl geçmedi.

YENİLEN PEHLİVAN: Şimdi birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki?

TEYYO PEHLİVAN: Aslında bizim Cemil Bey’in (Çiçek)… Erzurumlu neydi o, Teyyo Pehlivan o hikaye var ya… Şimdi onun zamanı değil. Cemil Bey zaman zaman onu anlatır, biz de neşeleniriz.

BİLMEM NEYİN AVUKATI: İster Ergenekon’un avukatı olun, ister bilmem neyin avukatı olun, çetelerin avukatı olun, mafyanın avukatı olun, bu ülkeyi karıştıramayacaksınız. Bu ülke her geçen gün daha iyiye gidecek. İşte bakın dünyada 70’i aşkın ülkenin kredi notları düşürülürken kredi notu yükseltilen 17 ülke var, bunlardan bir tanesi de Türkiye… Yükselen ülke Türkiye… Nedir bu rahatsızlığınız ya, nedir bu hazımsızlığınız?

TEK DERTLERİ KOLTUK: İlan edilen neyse seçim o zamanda yapılacak. Bu hazmedilemiyor, herkes buna alışacak. Bu liderlerin tek derdi, tek kaygısı kendi koltuklarını, kendi makamlarını, kendi ikballerini düşünmek. Bunun dışında millete ne olursa olsun, ülkeye ne olursa olsun… Anlayış bu.

BAYKAL’IN ANKETİ: İşte Baykal, bu ara çıktı bir şeyler daha söylemeye başladı. ’AK Parti’nin oy oranı şuralara düştü’diyor, aynı şeyi 29 Mart seçim sürecinde da yaptı. Kendi partisinin oy oranlarını bir kenara bıraktı, AK Parti’nin oy oranını kendisine dert edindi, sağ olsun. Biz bundan sonra kamuoyu araştırmacılarına para vermeyeceğiz. Çünkü, Baykal yapıyor bu işi. Ama siz Baykal ne diyorsa onu en az 2 ile çarpacaksınız.

NİYE KAÇIP GİTTİN?: CHP’ye bir şey diyemeyeceğim, çünkü hayatında tek iktidar yok. MHP, kenarından, köşesinden bizden önce iktidar ortağıydı onların döneminde ülkede nelerin olduğu belli, şimdi ’erken seçim’diyor. Ya hangi yüzle ’erken seçim’diyorsun. 5 yıllığına milletim sana iktidar yetkisi verdi, 3,5 yıl dayanabildin, bırakıp, kaçıp gittin. Niye bırakıp gittin? Bırakmasaydın, çalışsaydın senin de olurdu. Ama çalışamadın.

Etnik unsurların sorunları var

Başbakan Erdoğan konuşmasında ’demokratik açılım’a da değinen Başbakan Erdoğan, “Etnik unsurların sorunları var. Bu sorunları masaya yatırdık ve bunlar üzerinde çalışmalar devam ediyor ve bunlara da çözümler getireceğiz” dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın biz partimizi kurarken programımızın içerisinde bunların hepsini açıkça ortaya koyduk. Olayı bir yere indirgemek yanlış olur. Bu ülkede tüm etnik unsurların sorunları var ve bunlara ğiliyoruz. Benim Türk kardeşimin, Kürt kardeşimin sorunları var, Gürcü’sünün, Çerkez’inin, Pomak’ının, bunun yanında Roman kardeşimin hepsinin sorunları var ve bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bunları minimize edeceğiz. İnanç gruplarının, farklı mezheplerin de sorunları var. Ülkemde kahir ekseriyetiyle Müslüman var ama az da olsa Hıristiyan’ı var, Musevi’si var. Bunların da sorunları bizim sorunlarımız. Bu sorunları da minimize etmek, hatta yok etmenin gayreti içerisinde olacağız. Alevi, Sünni vatandaşlarımın sorunları var. Bunları da çözmenin gayreti içerisinde olacağız.”

Erzurum’un efsanevi komiği

Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğan ve 1999’da, 86 yaşındayken hayatını kaybeden Teyyo Pehlivan ardında birkaç kitap dolduracak kadar mizahi hatıra bıraktı. Yalancılığı ve hazır cevaplılığıyla ünlü olan Pehlivan’ın hayal dünyası oldukça geniş ve renkliydi. Gerçek adı Tayyip İde olan ’Teyyo Pehlivan’, birçok ünlüyle ilgili hayallerini gerçekte yaşamış gibi büyük bir ciddiyetle anlatırdı. Teyyo Pehlivan “Rahmetli Atatürk’ün yanında oturuyorum. Gazi, İngiltere Cumhurbaşkanı Curchill ile satranç oynuyor” gibi başladığı hikayelerinin yanısıra hazırcevaplığıyla da ünlüydü.

Kaynak: Vatan

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir