Sberbank dan flaş açıklama: Türkiye de büyümek istiyoruz

Rusyanın en büyük bankası Sberbank, Türkiye ve Kazakistan dahil İslami bankacılık faaliyetlerini büyütmeyi planlıyor.

AA

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oleg Ganeyev, Rusyanın bazı bölgeleri de dahil olmak üzere, Türkiye ve Kazakistanda İslami bankacılığa yönelik yeni projeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Rus haber ajansı RIA Novostiye konuşan Ganeyev, mevduat ve cari hesaplarda, sermaye ve KOBİ finansmanı gibi alanlarda, perakende ve kurumsal müşterilerden İslami bankacılığa yönelik artan bir talep olduğunu söyledi.

Türkiyede Denizbank ve Kazakistanda faaliyet gösteren Sberbank şubeleri aracılığıyla, İslami bankacılığa yönelik yeni projeleri başka ülkeler için değerlendirdiklerini anlatan Ganeyev, “Rusyada ise Başkurdistan ve Çeçenistan Cumhuriyetinde söz konusu projelerin hayata geçirilmesini ele alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İslami bankacılığın özellikle Orta Doğu ve Asyadan yeni yatırımcıların çekilmesi için gerekli olduğuna inandıklarını vurgulayan Ganeyev, Rusyada İslami bankacılık aracılığıyla ihracat alanlarındaki finansmana öncelik vereceklerini söyledi.

Sberbank, İslami bankacılığın Rusyada ilk uygulaması için Tataristanı pilot bölge olarak seçmiş, geçtiğimiz ay bu bölgede ilk İslami anlaşmayı gerçekleştirmişti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir