Kurtlar Vadisi Filistin Filmi

Kurtlar Vadisi Filistin filmi Tanıtım Sitesi – Online film fragman izle video

Daha gösterime girmeden Almanya’da yasaklanan Kurtlar Vadisi Filistin’le ilgili girişimler sonuç verdi. Alman Film Denetleme Kurulu (FSK) yasağı dün kaldırdı.

Ancak, filme sadece 18 yaş üzeri izleyicilerin gidebileceğini kararlaştırdı. Pana Film’in Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Canpolat, bu karara da itirazda bulunduklarını söyledi. Canbolat, “İlk müracaatta yaş sınırı yoktu. Bu manevi bir baskı demek. ‘Oynatmayın’ anlamına geliyor aslında.” dedi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz ise Kurtlar Vadisi Filistin’in kesinlikle Yahudi karşıtlığı içermediğini vurguladı.

Almanya’da daha gösterime girmeden yasaklanan ‘Kurtlar Vadisi Filistin’le ilgili Pana Film şirketinin girişimleri sonuç verdi. Alman Film Denetleme Kurulu (FSK) tarafından gösterimine izin verilmeyen filmle ilgili yasak, yine aynı kuruluş tarafından dün kaldırıldı. Yasak kalktı kalkmasına ancak Pana Film yetkilileri bu karara itiraz etti. Zira FSK’nın 7 kişilik kurulu, filme sadece 18 yaş üzeri izleyicilerin gidebileceğini öngörüyor. Her ne kadar ülkede her sinemada oynatılacak olsa da Almanya’da bulunan Pana Film’in Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Canpolat, farklı bir noktaya dikkat çekiyor: “İlk müracaatta yaş sınırı yoktu. Bu manevi bir baskı demek. Oynatmayın anlamına geliyor aslında. İstersen oynat, ama 18 yaş üstü izleyicileri salona alabilirsin deniyor. 18+ bize çok ağır geldi. Bizim için çok büyük bir hasılat kaybı demek bu. Yarından sonra bu film Avrupa’da rekor kıracak. Onun için de 18+’ya da itiraz ettik. Sanırım iki gün içinde netice alırız. Zaten burada siyasi birtakım ayak oyunları dönüyor. Bir de Alman yasalarına göre bu kuruluşun filmleri yasaklamak gibi bir yetkisi yok.”

Almanya sinemalarında gösterilmesi tartışılan ‘Kurtlar Vadisi Filistin’, Türkiye sinemalarında da çocukların ruh ve beden sağlığını etkileyici sahneler ve şiddet unsurları içermesi nedeniyle 13 yaşından küçüklere yasaklandı. Film, Türkiye televizyonlarında ise ancak 22.00-06.00 saatleri arasında yayınlanabilecek. Zübeyir Şaşmaz’ın yönettiği, Necati Şaşmaz, Erdal Beşikçioğlu, Gürkan Uygun ve Kenan Çoban’ın rol aldığı ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ bugün gösterime giriyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir