Kegel Egzersizlerinin Kadın Sağlığına Faydaları

Kegel egzersizleri, rahim, mesane, bağırsak ve pelvik taban kaslarını destekler ve güçlendirir.

Kegel egzersizlerini her yerde ve her zaman yapabilirsiniz; masada otururken, araba kullanırken, kanepede uzanırken.. Hamileler de bu egzersizleri rahatça yapabilir. Yaşlanma, şişmanlık, gebelik ve doğum gibi birçok faktör pelvik taban kaslarını zayıflayabilir. Bu pelvik organ sarkması olarak bilinen bir durumdur vajinada çıkıntıya da sebep olabilir. Basınç ile idrar sızıntısı ve çıkıntılar gibi sorunları engellemek için Kegel egzersizleri etkili bir yöntemdir.

Geciktirir veya belirtileri önler. Kegel egzersizleri, cinsel terapi ile kalıcı orgazm sorunlarını da çözebilir. Pelvik taban kaslarınızı keşfedin ve ne yapacağınızı bilin yeter.
Doğru kasları bulun. Vajinaya parmağınızı sokun ve çevreleyen kasları sıkmaya çalışın. Vajinanın yukarısında parmaklarınızın sıkıldığını hissetmeniz gereklidir. Sonra gevşeyin ve ilk pozisyona dönün. İdrar yaparken akışı durdurarak da bu egzersizi yapabilirsiniz. Eğer başarılıysanız hareketlenme var demektir, bu da iyidir.

Fakat idrar durdurmayı sık yapmayın, enfeksiyona neden olabilir. Mesaneyi tümüyle boşaltarak kaslara hakim olmayı ve güçlendirmeyi sağlar. 5 saniye kasları sıkın 5 saniye dinlendirin. Bu şekilde yapabilirsiniz. Üst üste 4-5 kez yapın. Sadece pelvik taban kaslarınıza odaklanın. Karın, uyluk ya da kalça kaslarını sıkıp gevşetin, nefesinizi tutmayın. Bunun yerine çalışmalar sırasında özgürce nefes alıp verin. Günde 3 kez 10’ar defa tekrarlayın. Tv izlerken, yemek yaparken, işe giderken yapılabilir…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir