Metabolik Sendrom Kadınları Cinsel Yönden Olumsuz Etkilemiyor

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre metabolik sendrom orta yaşlı kadınlarda cinsel faaliyetleri önemli ölçülerde etkilemiyor.

Metabolik sendrom kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi rahatsızlıkların riskinde artışa neden olan yüksek tansiyon, şeker metabolizması bozukluğu ve şişmanlık gibi sorunlardan oluşmaktadır. Metabolik sendromun en önemli nedeni insülin direncidir. Metabolik sendromun belirtilerinden bazıları şunlardır;

1-Bel çevresinin kadınlarda 85 ve erkeklerde 100 cm’den geniş olması

2-Yüksek tansiyonun 130/85 mm HG üzerinde olması

3-Açlık kan şekerinin 110 mg/dl üzerinde olması

4-Kandaki trigliserit seviyesinin 150 mg/dl üzerinde seyretmesi

Araştırma başkanı Yun Hwan Kim ve takım arkadaşları metabolik sendromun orta yaşlı kadınlarda cinsel disfonksiyona neden olup olmadığı üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma için 40 yaş üzerindeki 773 kadın üzerinde bir inceleme gerçekleştirildi. Katılımcıların medikal geçmişleri ve antropomorfik değerleri kaydedildi. Ayrıca bazı laboratuvar testleri ve anketler de düzenlendi.

Araştırmacılar metabolik sendromu olan ve olmayan kadınların demografik değerlerinde önemli değişikliklerin olmasına rağmen iki gruptaki kadınların da cinsel disfonksiyon değerlerinin yaklaşık olarak birbirine eşit olduğunu belirtti. Araştırma başkanı sonuç olarak metabolik sendromun orya yaşlı kadınların cinsel faaliyetlerini ciddi boyutlarda etkilemediğini belirtti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir