Kadınlar İçin Aktif Yaşam Tarzı

Sağlıklı olmak için maraton koşucusu ya da olimpiyatlara katılan bir sporcu olmanıza gerek yok.

En önemli unsur aktif ve hareketli kalarak tüm vücudu ve kalbi sağlıklı tutabilmektir. Doğru hareketleri yapmak ve sağlıklı kiloyu korumak burada çok önemlidir.zevk alacağınız hareketli aktif bir yaşam biçimini kendinize tarz edinmeli ve öyle yaşamalısınız. Spor salonu, arkadaşlarınız ya da spor eğitmeniniz ile buna karar verebilirsiniz. Kendinize özgü egzersiz tarzını bulun. Mp3 dinleyerek koşmak, yüzmek, herhangi bir spor dalıyla uğraşmak ya da bahçeyle ilgilenmek, hangisi size uyuyor?

Uzmanların önerisi kilolu iseniz hareketlere azar azar ve yavaş başlamanız. Her gün rutini biraz geliştirmeli ve daha fazla hareket etmelisiniz. Başlamadan önce doktorunuza danışın. 10 dakikalık ısınma seansları ile başlayın, önce kendinizi deneyin. Hedefiniz her gün 10’ar dakikalık 3 set yaparak günde 30 dk spor yapmak olsun. 10 dakika jimnastik, 10 dakika yürüyüş ,10 dakika ip atlama yapabilirsiniz.

Direnç almak, kemikleri güçlendirmek ve osteoporozu önlemek için demir alın. Ayrıca demir, yaralanmalara da iyi gelir. Spor salonlarının deneme üyeliklerini deneyin. Yeni spor trendlerini öğrenin. Evde egzersiz alanı yaratın. DVD satın alın, malzemeleri ayarlayın ve egzersiz odanız ayrı bir oda olsun. Yürüyüş, koşu, atlama, esneme, tırmanma, dans, ağırlık çalışması, mekik, şınav tüm hareketleri deneyin. Vücudu esneterek kramp ve yaralanma riskini azaltın…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir